© Kuva: Getty Images

Kritisoitu suomalainen NHL-veskari sai suuret kehut – yksi kauneusvirhe mahtui mukaan

Dallas Starsin suomalaismaalivahdit Antti Niemi ja Kari Lehtonen ovat ehtineet kerätä kritiikkiä varsinkin viime kevään jälkeen, milloin kumpikaan heistä ei onnistunut mitenkään kovin vahvasti Starsin pudotuspelimatkalla.

Niemelle kauden alku oli myös vaikea ja hän ehti istua yli viikon ajan penkillä seuraamassa pelejä sivusta.

Viime yönä Winnipeg Jetsiä vastaan Niemi oli kuitenkin vakuuttava.

– Ei riittänyt, että häntä testattiin ryppäissä, hänen piti tehdä muutamia todella isoja torjuntoja meille, Starsin päävalmentaja Lindy Ruff kehaisi Dallas Morningin Newsin mukaan.

– Esimerkiksi torjuntoja läpiajoissa… siellä oli muutamia pelin kannalta elintärkeitä koppeja, Ruff jatkoi.

Yksi pieni kauneusvirhe mahtui kuitenkin mukaan. Jetsin suomalaishyökkääjä Joel Armia sai karvattua Niemeltä kiekon pois hetkellä, missä Niemi piti kiekkoa hallussa maalin takana.

Ja perään Armia iski kiekon reppuun.

Jetsin toinen osuma oli puolestaan aivan mahdoton paikka Niemelle, joka ei enää ehtinyt toiseen irtokiekkoon, minkä Mark Scheifele pisti sisään.

Stars onnistui ottamaan 3-2-voiton, vaikka siltä puuttui pitkä lista avainpelaajia.

Sivussa kun olivat Jason Spezza, Patrick Sharp, Jiri Hudler, Ales Hemsky, Mattias Janmark ja Cody Eakin, jotka kaikki ovat aivan avauskokoonpanon pelaajia Starsilla.

– Jätkät pelasivat aivan uskomattoman pelin. Taistelimme hyvin, menimme maalille ja loimme paikkoja, mitkä useimpina iltoina tuottavat vähintään sen 3-4 maalia ellei enemmän, Stars-luotsi Ruff tuumasi tyytyväisenä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!