© Kuva: Getty Images

Kommentti: Patrik Laineen hattutempulla ratsasti jo ex-ministerikin – ”Oksettavaa populismia”

Patrik Laine sai suomalaisen kiekkokansan sukat pyörimään jaloissa aamuyöstä NHL-jäillä. Laine iski upean hattutempun Torontoa vastaan ja ratkaisi ottelun jatkoajalla Winnipegille maalein 5-4.

Jos sai Laine ihmiset sekaisin Winnipegissä, niin samaa voi sanoa suomalaisistakin. Tapparan kasvatti on ollut ehdottomasti päivän puheenaihe suomalaisissa kahvipöydissä, ja hyvä niin.

Sen verran paljon Laineen hattutempulla oli kuitenkin arvoa, että ex-valtiovarainministeri Antti Rinne päätti ottaa Laineen hattutempusta oman ilonsa irti. Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Rinne käytti Laineen upeaa suoritusta NHL-kaukalossa omien asioidensa ajamiseen. Se oli oksettavaa populismia.

– Myös Patrik Laineen hattrick muistuttaa Sipilän hallitusta siitä, että osaamisesta ei kannata leikata, Rinne kirjoitti Twitterissä.

Ottamatta Rinteen kirjoituksen sisältöön mitään kantaa, niin ei Antti. Laineen hattutemppu ei muistuta Sipilää, eikä hänen hallitustaan. Eikä Laineen hattutempulla ollut mitään tekemistä hallituksen päätösten tai opposition päätöksistä valittamisen kanssa. Ja pidetään asia niin.

Laineen suoritus oli hänen omaa henkilökohtaista taitoaan jääkiekkoilijana, johon hän on muuten käyttänyt tuhottomasti aikaa tullakseen niin hyväksi.

Vaikka politiikkaa ja urheilua ei voi koskaan toisistaan täysin irroittaa, annetaan 18-vuotiaan kiekkotähden olla silti jääkiekkosankari, eikä poliittisten päämäärien sanansaattaja.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!

Comments are closed.