OULU. Täksi kaudeksi paljon uudistunut Kärpät on aloittanut kautensa haasteiden merkeissä.

Uuden päävalmentajan Kai Suikkasen ja paljon uudistuneen joukkueen kanssa se on hakenut vielä säveliä, mutta ongelmaksi on tullut myös melkoinen loukkaantumissuma.

Yksistään hyökkäyksestä Kärpillä puuttuu tällä hetkellä kova nelikko aivan tärkeimpien pelaajien joukosta. John Albert, Jesse Saarinen, Saku Mäenalanen ja uudelleen loukkaantunut Niklas Olausson olivat sivussa lauantain HIFK-ottelusta.

– Kyllähän meillä on uupelo (pula) miehistä. (Tommi) Välimaa oli hyvä juttu, että saatiin hänet nopeasti LeKistä vahvistamaan ylipäätänsä lukumäärää, sillä muuten meillä yksinkertaisesti loppuisivat äijät, Suikkanen käy läpi SuomiKiekko-sivustolle tilannetta.

Suikkasen mukaan tilanteesta ollaan keskusteltu Kärppien johdon kanssa.

– Useamman kerran.

– Me ollaan jo Kajaanin Hokin pajatso tyhjennetty, ne pelaavat kolmella ketjulla. Ei sieltäkään voida enempää ottaa.

– Ei siitä kuitenkaan pääse mihinkään, että siellä ei ole hirveästi niitä äijiä tulossa takaisin lähiaikoina, Suikkanen jatkoi loukkaantumistilanteesta.

Urheilutoimenjohtaja Harri Aho suhtautui tähän kuitenkin rauhallisesti.

– Katsotaan nyt. Kyllä siellä varmaan ensi viikolla jokunen on siihen treenivahvuuteen tulossa. Mikä sitten on peleihin tulon suhteen aikataulu, sitä en osaa sanoa.

– Mutta se on selvää, että kun kuusi on hyökkäyksestä pois, niin kyllä se jokaiseen joukkueeseen vaikuttaa, Aho käy läpi.

Aho nosti itse esille toisen puolen siitä, jos seura lähtee nyt hakemaan vahvistuksia.

– Jos tähän ruvetaan hankkimaan uusia miehiä, niin se tarkoittaa sitten sitä, että meillä on kohta kaksi joukkuetta äijiä. Jossain vaiheessa he kuitenkin tervehtyvät.

– Jos tarvetta (vahvistuksille) on, niin sitten reagoidaan. Tällä hetkellä on turha lähteä sanomaan, että jossain vaiheessa joku tulee. Tilanne on haastava. Ollaan silmät ja korvat auki ja katsotaan, että mitä tapahtuu.

Ratkaisut saattavat venyäkin loppukuuhun.

– Se on tämä artistipelaajien puoli. Se on aika merkittävä ero sitten, kun mennään tämän kuun loppuun, Aho taustoitti.