Jokerien illan ottelun kokoonpanoon kaksi muutosta – katso ketjut

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokerit kohtaa tänään Vitjazin vieraskaukalossa klo 19.30. Helsinkiläisjoukkueen kokoonpanoon tulee kaksi muutosta.

Viime viikon otteluissa torjunut Ryan Zapolski ei pelaa tänään, vaan Riku Helenius ottaa paikan tolppien välissä. Helenius torjui viimeksi toissa viikolla Tsherepovetsissa, kun Jokerit kohtasi Severstalin. Ottelu päättyi isäntien hyväksi 4-3 jatkoajalla.

Toinen muutos on Joey Hishonin paluu kokoonpanoon. Kanadalainen pelasi viimeksi 11. lokakuuta vierasottelussa TsSKA Moskovaa vastaan. Hän oli sivussa kaikkiaan neljästä ottelusta loukkaantumisen vuoksi. Tänään Hishon pelaa samassa ketjussa Pekka Jormakan ja laidalle siirtyvän Tomi Mäen kanssa.

Loukkaantuneina ovat edelleen Tommi Huhtala, Masi Marjamäki ja Juho Rautanen, jotka eivät pelaa tällä vieraskiertueella. Terveinä sivussa ja joukkueen matkassa ovat Joonas Jalvanti, Rasmus Rissanen ja Michael Keränen. Kiekko-Vantaan riveissä pelaavat Mäkisen veljekset Atte ja Miro.

Jokerit lähtee illan otteluun viiden pelin pisteputkessa. Perjantaina Helsingissä kaatui Spartak 3-2, kun Chay Genoway teki kaksi ja Marko Anttila yhden osuman. Jokerit on läntisessä konferenssissa kahdeksantena tasapisteissä yhdeksäntenä olevan Vitjazin kanssa.

Tämän illan vastustajan narripaidat kohtasi Helsingissä lokakuun alussa. Tuolloin Jokerit onnistui nousemaan kahden maalin takaa tasoihin kolmannessa erässä. Vitjaz oli kuitenkin parempi voittomaalikilpailussa ja vei kaksi pistettä mukanaan. Kahdella edellisellä kaudella Jokerit on voittanut Podolskissa pelatut ottelut lukemin 2-0 ja 3-1.

Vitjaz on pelannut erinomaisesti kotonaan, sillä joukkue on hävinnyt jääpalatsissaan vain yhden kamppailun. Tappio tuli kauden avauksessa Avangard Omskia vastaan. Vitjaz on pelannut kotona viimeksi lokakuun puolivälissä, eikä vieraissa ole viime viikkoina kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla. Neljän pelin vieraskiertueella tappiot tulivat SKA:lle, Barysille ja Avtomobilistille. Voitto irtosi Jugraa vastaann

Illan ottelu alkaa klo 19.30. Viasat ja Viaplay näyttävät ottelun suorana lähetyksenä Antti Mäkisen selostamana.

Jokereiden kokoonpano:

18 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 29 Sakari Salminen
14 Tomi Mäki – 96 Joey Hishon – 25 Pekka Jormakka
19 Roope Talaja – 13 Petteri Wirtanen – 12 Marko Anttila
53 Frank Gymer

55 Chay Genoway – 32 Arturs Kulda
6 Topi Jaakola – 7 Oliver Lauridsen
44 Jesper B. Jensen – 47 Ville Lajunen

31 Riku Helenius (30 Ryan Zapolski)

Lähde: Jokerien verkkosivut.