Jesse Puljujärvelle Nail Jakupovin kauppaaminen on suorastaan loistava uutinen, sillä kaksikko kamppaili saman pelipaikan minuuteista Edmonton Oilersissa.

Oilers kauppasi perjantaina venäläishyökkääjän St. Louis Bluesiin. Kesän 2012 NHL-varaustilaisuuden ykkösvaraus oli lopulta iso pettymys, joten Oilers päätti laittaa Jakupovin lihoiksi.

Näin ollen TSN:n toimittajan Ryan Rishaugin arvio on menossa oikein. Rishaug kertoi 25. syyskuuta suomalaisnuoren voittavan paikan Edmonton Oilersin pelaavasta kokoonpanosta ennen Jakupovia (uutinen).

Rishaug ennusti, että Puljujärven hyvät otteet voivat johtaa siihen, että venäläinen kaupataan muualle.

– En usko, että siitä tulee kilpaa Puljujärven ja Jakupovin välillä. Puljujärvi vie sen. Hän vain jatkaa häikäisemisestä ja jatkaa koko ajan. En odota hänen ottavan askelta taaksepäin, Rishaug sanoi TSN 1260 -radiokanavalle.

Puljujärvi on erittäin lähellä NHL-paikkaa. Oilers laittoi perjantaina miehistöään uusiksi ja nyt leirivahvuus on 29 pelaajaa, joista hyökkääjiä on 17. Iiro Pakarisen lisäksi kolme muutakin hyökkääjää on merkitty loukkaantuneiden listalle.