© Kuva: Juha Tamminen

Ex-luotsi naurahti Patrik Laineen statuksesta superillan jälkeen – “Ehkä kolmoseen”

NHL:ssä viime yön iso tarina oli suomalaisen superlupauksen Patrik Laineen hattutemppu.

Kolme jäätävää osumaa hurmasivat katsojia niin Pohjois-Amerikassa kuin lähtöpaikassakin.

Tampereella.

– Kuulin kyllä, että kolme maalia oli tullut. Se on hieno juttu, sillä noistahan hän elää. Hienoa, että pystyy noissakin ympyröissä tekemään tuollaista, Laineen ex-luotsi, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi tyytyväisenä SuomiKiekko-sivustolle.

Tapolalle itselle Laine ehti tulla hyvin tutuksi, kun superlupaus teki hurjan läpimurron viime kaudella kirvesrintojen riveissä.

Tämän kautta aivan todella isona yllätyksenä 18-vuotiaan hyökkääjän hurjat temput eivät ole tulleet.

– Sen näki jo World Cupissa ja MM-kisoissa, että hän on valmis siihen ympäristöön. Hänelläkin on olennaista se, että mitä se arki tuo nyt tullessaan. Jos se lähtee hyvin käyntiin, niin odottaako jotain? Odottaako maaleja ja odottaako millaista peliä jatkossa. Siellä on kuitenkin aika pitkä kausi, jos vaan jää odottelemaan, että jotain tapahtuu ilmaiseksi. Nyt häntä mitataan siinä, että mitä jos niitä maaleja ei tule? Mitä jos peli ei kulje? Mitä sitten tapahtuu?

Laine on kunnostautunut myös Winnipegissä aivan loppuhetkien isona nimenä. Jo NHL-debyytissä hän oli iso veturi Jetsin takaa-ajossa. Samoin viime yönä, milloin hän toimi vieläpä kaiken päälle jatkoajalla voittomaalin tekijänä.

– Se luonne hänellä on. Hän haluaa ratkaista ja hän on valmis ratkaisemaan. Hänen laukauksellaan kannattaakin olla valmis. Hänestä huokuu se läpi, että kun on kaikista tiukin paikka, niin hän on silloin parhaimmillaan, Tapola kuvailee.

Menisi hätätapauksessa vielä tuohon teidän ykkösketjun laitaan?

– Ehkä sinne kolmoseen.. kakkoseen, Tapola naurahtaa.

Tapola itse siirtyy keväällä Tapparassa urheilu- ja kehitysjohtajaksi, milloin hänelle tulee vastuualueeksi myös junioripuoli.

– Se on hyvä myös meidän organisaation kannalta, että tuollaiset alkuperältään tapparalaiset menevät NHL:ään ja siellä ihan kirkkaisiin valoihin, kuten hän (Laine) ja (Aleksander) Barkov ovat tehneet. Sen eteen me tehdään tässä töitä, että myös tulevaisuudessa niitä tähtiä tulisi.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!