© Kuva: Ilari Savonen

Washington-tähdelle iso pettymys – Pavel Datsjuk vei paikan ykkösnyrkistä

Venäjä kohtaa World Cupin avausmatsissa Ruotsin klo 22 Suomen aikaa sunnuntaina.

Venäjän ketjut ovat nyt julkistettu ja huomioitavaa on, että Washingtonin tutkapari Jevgeni Kuznetsov ja Aleksandr Ovetshkin eivät pelaa samassa hyökkäysketjussa. Parivaljakko hajotettiin jo ennen Venäjän viimeistä esiottelua Kanadaa vastaan (uutinen).

Pavel Datsjuk ottaa myös Tre Kronoria vastaan Kuznetsovin paikan Ovetshkinin ja Nikita Kutsherovin keskeltä. Aiemmin Datsjuk pelasi nelosvitjassa Kuznetsovin paikalla.

Washingtonin tähdelle Kuznetsoville siirto nelosketjuun Artem Anisimovin ja Ivan Teleginin tueksi on varmasti iso pettymys. Kaksi muuta vitjaa ovat ennallaan: Nikolai Kulemin-Jevgeni Malkin-Vladimir Tarasenko sekä SKA:sta tuttu Artemi Panarin-Vadim Shipatshev-Jevgeni Dadonov.

Venäjän maalilla aloittaa Sergei Bobrovski.