© Kuva: Getty Images

Leijonien World Cup -hyökkääjälle luvassa ”erittäin mukava palkkapäivä” ensi kesänä?

Leijonien riveissä World Cup -turnauksen samassa ketjussa Mikael Granlundin ja Mikko Koivun kanssa aloittava Joonas Donskoi oli yksi positiivisimmista suomalaissuorittajista viime kaudella NHL:ssä.

Donskoi siirtyi rapakon taakse Kärpistä, missä hän oli voittanut kaksi liigamestaruutta alle ennen siirtoa.

Ensimmäisellä kaudella Sharksissa Donskoi takoi runkosarjassa tehot 11+25=36. Pudotuspeleissä syntyivät puolestaan tehot 6+6=12.

– Varsinkin kauden toisella puoliskolla kemia Donskoin ja sentterin Logan Couturen välillä tuli paremmaksi ja paremmaksi, mikä johti myös vahvaan pudotuspelivireeseen molemmilla. On erittäin todennäköistä, että Donskoi löytää itsensä taas oikeasta laidasta Couturen ketjusta, kun harjoitusleirit alkavat, Sharksia tarkasti seuraava CSN Bay Arean toimittaja Kevin Kurz kirjoitti.

Odotukset 24-vuotiaan Donskoin seuraavaa kautta kohtaan ovat korkealla.

– Ne kasvavat ja jos hän pysyy terveenä, 20 maalin ja 50 pisteen kausi pitäisi olla täysin näppituntumassa. Hän on hyvässä iässä, hänellä on olemassa kaikki ominaisuudet ja hän jatkaa kehittymistään. Näiden lisäksi itseluottamuksen pitäisi olla kunnossa vahvojen pudotuspeliotteiden jälkeen, Kurz pohtii ja ennustaa.

Tuleva kausi on Donskoilla sinänsä tärkeä, että hänen nykyinen tulokassopimus tulee päätökseen.

– Hän on edelleen edullinen pelaaja Sharksille alle 1 miljoonan dollarin cap hitillä, mutta Donskoi tulee pelaamaan sopimuksestaan. Jos hän ottaa seuraavan askeleen kehityksen keskellä, hänellä tulee olemaan erittäin mukava palkkapäivä ensi kesänä. Tai sitten Sharks yrittää saada hänet pitkän sopimuksen alle jo sitä aiemmin, Kurz kirjoittaa ja tekee lisäyksen perään:

– Sharks on siinä mielessä onnekas, että heidän ei tarvitse suojata Donskoita ensi kesän laajennusdraftia varten, sillä tämä on vasta hänen toinen ammattilaisvuosi Pohjois-Amerikassa.

Donskoin omia mietteitä viime kaudesta ja tulevasta World Cup -turnauksesta luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla!

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!