© Kuva: Getty Images

Wayne Gretzky kahden vaiheella World Cupista – ”Eikö hänellä pitäisi olla mahdollisuus?”

Kiekkokartalle jälleen mukaan palaava World Cup starttaa 17. syyskuuta ja mukana on kahdeksan eri tahoa.

Tällä kertaa ei voida sanoa maata, sillä mukana on kaksi yhdistelmäjoukkuetta.

Suomen kanssa samassa lohkossa kun on Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkue, toisessa lohkossa taas on Euroopan joukkue, mihin on kerätty pelaajia kaikkialta muualta Euroopasta paitsi Ruotsista, Suomesta, Venäjältä ja Tshekistä.

Uudistukset ovat keränneet paljon puhetta jo pitkän ajan ja esimerkiksi legendaarinen Wayne Gretzky on hieman kahden vaiheella.

– Mietin sitä, että jos on 19-vuotias pelaaja, joka on jo tarpeeksi hyvä pelatakseen edustamallensa maalle, eikö hänellä pitäisi olla mahdollisuus siihen?, Gretzky kysyy NHL.com:n jutussa viitaten vahvasti nimenomaan Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkueeseen.

Mutta samaan aikaan:

– Olen innoissani esimerkiksi Anze Kopitarin puolesta (edustaa oikeasti Sloveniaa), että hän saa mahdollisuuden olla näin kovatasoisessa turnauksessa, mihin normaalisti ei olisi välttämättä mahdollisuutta. Joten tältä kantilta tämä on mainio mahdollisuus nähdä parhaita pelaajia ja nähdä se, että kuinka hyviä he aidosti ovat.

Turnauksessa Gretzky aikoo olla vahvasti nuorten tähtien puolella ja kannustaa heitä mitaleille saakka.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!