Suomalaishyökkääjä Lauri Korpikosken viimeisin kausi ei sujunut odotetulla tavalla.

Kukla’s Kornerin julkaisemassa listassa on rankattu muunnellun Corsi-lukeman perusteella 20 huonointa NHL-pelaajaa viime kauden osalta.

Corsi-menetelmässä lasketaan kaikki laukaukset ja laukaisuyritykset sekä kaikki vastustajan kentällisen laukaukset ja laukaisuyritykset. Varsinainen Corsi-lukema muotoutuu oman joukkueen ja vastustajan laukausten välisestä erotuksesta.

Kukla’s Kornerin tekemästä tilastosta on pyritty tekemään yksilöllisempi ja pelaajien tuloksista vertailukelpoisempia keskenään. Pelaajien Corsi-lukemia on sopeutettu heidän edustamien joukkueiden vastaaviin lukuihin ja siihen, missä kentän osa-alueella pelaaja on ollut aloittaessaan vaihdon.

Heikoimman lukeman sai New York Rangersin Dan Girardi. Hänen lukemansa oli -246,7. Chicago Blackhawksin Brent Seabrook oli kakkonen lukemalla -182,8 ja kolmas Los Angeles Kings Andy Andreoff, -177,2.

Korpikosken lukema puolestaan oli -143,3 ja sillä tuli tässä tilastossa 11:s sija. Kahdenkymmenen heikoimman pelaajan joukkoon mahtuu myös Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen 19:s lukemalla -131,9.

Oilers osti 30-vuotiaan Korpikosken ulos sopimuksestaan kesäkuun lopulla. Laitahyökkääjä on mukana Suomen World Cup -joukkueessa.

Lista kokonaisuudessaan löytyy täältä.