© Kuva: Ilari Isotalo

NHL-seuran suomalaispuolustaja ehtimässä mukaan World Cupiin? – ”Kaikki näyttää hyvältä”

NHL-seura Calgary Flamesin suomalaispuolustajan Jyrki Jokipakan osallistuminen syksyn World Cup -turnaukseen on ollut hieman kysymysmerkkien alla.

Jokipakka kävi aiemmin kesällä lonkkaleikkauksessa, mikä jätti varjon osallistumisen ylle.

– Kaikki näyttää hyvältä, Flamesin GM Brad Treliving sanoi seuran verkkosivuilla Jokipakan tilanteesta.

– Hän on ollut täällä vähän aikaan ja meillä on ollut mahdollisuus tarkistaa hänen tilannettaan. Kaikki on sen suhteen hyvin. Hän on harjoitellut, hän on luistellut. Uskoisin, että siellä on vielä muutamat viimeiset tarkistukset tehtävänä, mutta kaikki vaikuttaa positiiviselta.

– Jos katsoo tämän päivän tilannetta ja raporttia terveystilasta, niin sanoisin, että on hyvin lupaavaa sen suhteen, että on valmiina (turnaukseen). Se on tavoite. Olimme totta kai huolissamme siitä, miten hän ehtisi esimerkiksi kauden alkuun mukaan, mutta voin sanoa, että sen työn jälkeen mitä hän on tässä tehnyt, hän tulee varmasti saamaan mahdollisuuden meidän mukana, Treliving jatkoi viitaten myös Jokipakan paikkaan Flamesin NHL-ryhmän puolella.

Jokipakka nimettiin Leijonien mukaan niin sanotussa toisessa ryhmässä, 27. toukokuuta.

– Aina kun saat mahdollisuudet edustaa maatasi vielä parhaita vastaan ja vielä maata, joka on ollut erittäin hyvä viimeisten vuosien ajan, se on mahtava mahdollisuus hänelle. Hän on alkanut päästä kiinni tähän liigaan ja uskon, että tuo turnaus on mahtava mahdollisuus hänelle sekä varmasti upea kokemus, Treliving uskoo Jokipakan puolesta.

Jokipakka päätyi Flamesiin kesken viime kauden, kun hän oli mukana treidissä, missä toiseen suuntaan lähti Kris Russell. NHL-uran Jokipakka aloitti Dallas Starsin riveissä.

Leijonat aloittaa valmistautumisensa tulevaa turnausta varten kolmella esiottelulla, joista ensimmäinen (Ruotsia vastaan) on ohjelmassa 8.9. Helsingissä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!