NHL-seura Boston Bruins teki heinäkuussa vierailun Kiinaan, missä niin sen NHL-joukkueesta kuin seuralegendoja piti muun muassa kiekkokouluja paikallisille nuorille.

Ylipäätänsä Bruins jakoi sanomaa kiekkoilun saralla ja teki lopulta hyvin onnistuneen vierailun maahan, missä kiekko on ottamassa asekelita eteenpäin.

– Mielestäni olimme kahdessa kaupungissa, joiden yhteenlaskettu asukasmäärä taitaa olla noin 40 miljoonaa. Jos saat pienenkin prosentin faneiksi sieltä, niin kiekkoilun kuin Bruinsin puolesta, en näe tässä muuta kuin positiivista, Bruinsin alumnin jäseniin kuulunut Andrew Raycroft sanoi reissusta Yahoon mukaan.

Kiinaan on tuotu nyt ensimmäinen KHL-joukkue ja moni NHL-seura on ollut erittäin kiinnostunut isosta potentiaalisesta markkina-alueesta.

– Täällä on niin paljon ihmisiä ja tämä on alue, joka voi varmasti ottaa isoja askeleita eteenpäin, minne laji voi rantautua isosti, Bruinsin hyökkääjä Matt Beleskey hehkutti.

Bruins vieraili sekä Bekingissä kuin myös Shanghaissa. Bekingissä tarjolla on jatkossa varsin kovatasoista kiekkoilua, kun kaupungissa pelaa KHL-seura Kunlun. Sen riveihin on matkannut viime viikkojen aikana lukuisia suomalaispelaajia.