Jokerit jättänyt suomalaishyökkääjä hakee läpimurtoa NHL:ssä – ”Voi yllättää”

© Kuva: Ilari Isotalo

Jere Sallinen kiekkoilee alkavalla kaudella Pohjois-Amerikassa.

Pari viime kautta Jokereiden riveissä KHL:ssä uurastanut Sallinen teki jo maaliskuussa kontrahdin Edmonton Oilersin kanssa. Osapuolet solmivat yksivuotisen sopimuksen.

Sallinen kirjautti Jokereissa 98 peliin tehot 16+18=34, joten suomalaiselta ei odoteta ihmeitä hyökkäyssuuntaan. Sen sijaan Sallisen muut avut ovat ainakin Edmonton Journalin toimittaja Jonathan Willisin tiedossa.

Willis on tutkinut Sallisen KHL-tilastoja ja huomioinut pelaajan strategiset mitat: pituutta 187 senttiä ja painoa 89 kiloa.

– Voin vain tehdä päätelmiä hänen puolustuspelistään, mutta hän pystyy pelaamaan keskellä, blokattujen laukausten määrä on iso ja suuri jääaika pieniin hyökkäystehoihin nähden kertoo, että hän on tunnollinen kahden suunnan hyökkääjä, joka on myös fyysinen, Willis kirjoittaa.

Toimittajan mukaan Sallinen on riskitön veto Oilersille. AHL:ssä suomalaisen palkka on 70 000 dollaria ja NHL:ssä 792 500. Willis uskoo, että Sallinen pelaa pääosin AHL:ssä, mutta voi silti yllättää.

– Sallista kannattaa seurata harjoitusleirillä. (Päävalmentaja) Todd McLellan peluutti viime kaudella Lauri Korpikoskea ja Iiro Pakarista, joten Salliselta löytynee samoja ominaisuuksia kuin heiltä. Hän voi yllättää harjoitusleirillä, Willis pohtii.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.