© Kuva: Getty Images

Arvio: Suomalaiselle NHL-hyökkääjälle povataan läpimurtoa – ”Raapaissut potentiaaliaan”

San Jose Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi ei pääse tulevalla kaudella iskemään puskista.

24-vuotias laitahyökkääjä pelasi todella hienon tulokaskauden Sharksin paidassa. Donskoi naputti runkosarjassa 76 peliin tehot 11+25=36.

Pudotuspeleissä pistetahti kiihtyi. 24 pelin saldo oli 6+6=12. Sharks eteni aina Stanley Cupin finaaleihin, mutta mestaruuden valloitti lopulta Pittsburgh Penguins.

Muun muassa Bleacher Reportille ja The Hockey Newsille kirjoittava Lyle Richardson nostaa Donskoin nimen vahvasti esiin. Toimittaja on tehnyt TOP10-listan pelaajista, jotka ovat valmiita lopulliseen läpimurtoon NHL:ssä.

– Monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla. Donskoin vahva luistelu ja hyvät hyökkäystaidot tekivät hänestä korvaamattoman lisän Sharksille viime kaudella, Richardson kirjoittaa.

– Koska hän on hieman vanhempi kuin useimmat NHL-tulokkaat, niin hän oli kypsempi ja valmiimpi sopeutumaan peliin, Richardson jatkaa.

Toimittaja uskoo, että Donskoista on tulossa avainpelaaja NHL-tasolla.

– Vahva tulokaskausi vihjaa, että hän on vasta raapaissut potentiaaliaan. Jos hän pystyy välttämään toisen vuoden kirouksen ja vastaamaan nousseisiin odotuksiin, hänestä voi puhjeta luotettava kahden kärkiketjun laitahyökkääjä, Richardson uskoo.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!