© Kuva: Getty Images

Arvio: Chicago voi rikkoa NHL:n parhaimman ketjun – kiikarissa himoittu huippulupaus

Chicago Blackhawksin pelätty ykkösnyrkki saattaa mennä ensi kaudelle uuteen uskoon.

Menneellä kaudella trio Artemi PanarinArtem AnisimovPatrick Kane mätti runkosarjassa yhteensä mojovat 225 pistettä. Ketju pelasi viime kaudella pääosin yhdessä, mutta vitja saattaa hajota ensi kaudella.

Näin arvelee The Athleticin toimittaja Scott Powers. Hänen näkemyksensä mukaan Blackhawks oli viime kaudella yhden ketjun varassa ja joukkueen kippari Jonathan Toewsin hyökkäyspeli kärsi, kun sopivia ketjukavereita ei tahtonut löytyä.

Toews teki menneellä sesongilla vain 11 osumaa tasakentällisin ja saldo on miehen NHL-uran heikoin.

Powers uskoo, että aiemmin yhdessä pelanneet Kane ja Toews istutetaan jatkossa samaan kenttään. Vuosina 2007-2012 kaksikko pelasi pääosin yhdessä ja tulosta tuli kovalla prosentilla.

Toimittajan näkemyksen mukaan venäläisten Anisimovin ja Panarinin rinnalle oikeaan laitaan sopisi hyvin lupaava Vincent Hinostroza, joka pelasi viime kaudella pääosin AHL:ssä.

Kanen ja Toewsin vierelle Powers ehdottaa Richard Panikia, mutta nostaa esiin myös toisen nimen. Himoittu Jimmy Vesey on nimittäin osoittanut agenttinsa välityksellä kiinnostusta Blackhawksia kohtaan.

Powers uskoo, että mahdollisuus päästä menestyvään joukkueeseen ja kahden tähtipelaajan rinnalle painaa vaakakupissa paljon. Tämän vuoksi Vesey saattaa hyvinkin päätyä Chicagoon, Powers arvelee.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!