Aleksandr Radulov tyrmää mediassa olleet uutiset, joiden mukaan miehen palkkapyyntö olisi ollut jarruna NHL-sopimusneuvotteluissa.

Radulov kävi pitkään neuvotteluja eri seurojen kanssa päätyen lopulta Montrealiin.

– Hän haluaa tonneittain rahaa. Hän haluaa kaksivuotisen sopimuksen ja palkkaa yli seitsemän miljoonaa dollaria kaudessa. Mikään seura ei aio laittaa likoon tuollaista summaa, laukoi esimerkiksi TSN:n toimittaja Darren Dreger venäläistähdestä.

Samainen Dreger twiittasi jopa Radulovin KHL-sopimuksesta Salavat Julajeviin, mikä osoittautui kuitenkin täydelliseksi uutisankaksi. Nyt Radulov selventää diilineuvottelujensa etenemistä.

– Luin kaiken tämän [että halusin muka liikaa rahaa]. Mitä tähän voi sanoa? Kun tulin Amerikkaan [neuvottelemaan sopimuksesta], yhdessäkään neuvottelussa raha ei noussut edes esille. Siitä ei ollut kysymys, vaan ongelma oli muualla, Radulov sanoo Sport-Ekspressille.

Mikä oli ongelma?

– Sopimuksen pituus. Jokainen jääkiekkoilija haluaa ison ja pitkän diilin. Minä halusin erittäin pitkän kontrahdin maksimaalisella summalla.

Radulov sai lopulta ainoastaan yhden vuoden sopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Arvoltaan se oli kuitenkin kohtuulliset 5,75 miljoonaa dollaria.

– Ymmärrän Montrealia. Myös muut seurat sanoivat, etteivät he ole nähneet minua pitkään aikaan. Kukaan ei halunnut riskeerata.