Tshekkiläissentterin Vladimir Sobotkan on odotettu palaavan KHL:stä takaisin NHL-seura St. Louis Bluesin riveihin.

Muun muassa Bluesin GM Doug Armstrong on pitänyt paluuta käytännössä varmana.

Mutta.

Asiasta ei ole tullut varmuutta vieläkään.

– Olen tehnyt kaikkeni, mutta en saa asiaan vastausta. Armstrong sanoi viime viikolla, että hän on puhunut Sobotkan agentin Petr Svobodan kanssa, joka sanoi, että Sobotka tulee pelaamaan Bluesissa ensi kaudella. Armstrong taas on luottavainen siitä, että Sobotka on Bluesin rosterissa, mutta kuten me muutkin, hän odottaa ja katsoo, mitä tuleman pitää, St. Louis Post-Dispatchin toimittaja Jeremy Rutherford kirjoitti.

Venäläislähteiden mukaan Svoboda olisi valmistelemassa papereita NHL-siirtoa varten, eikä tshekkiläissentteri Sobotka olisi palaamassa enää KHL:ään.

Samalla painotusarvona oli se, että Sobotka joutuu hyvin varmasti maksamaan ison korvauksen sopimuksen purusta hänen nykyiselle seuralleen Avangard Omskille.

Sobotka, 29, on edustanut Omskia kahden viimeisen kauden ajan. Ensimmäisellä kaudella 53 ottelussa hän iski 38 (10+28) pistettä ja toisella kaudella, eli viime sesongilla 44 ottelussa syntyivät tehot 18+16=34.

Blues teki Suomen aikaan perjantaina illalla ison jatkosopimuksen hyökkääjänsä Jaden Schwartzin kanssa. Sen jälkeen Bluesilla tilaa palkkakatossa on 3,32 miljoonaa dollaria, minkä pitäisi riittää Sobotkan kiinnitykseen.