© Kuva: Getty Images

Tähtipakille ollaan lyömässä ”C” rintaan – teki kovaa työtä edellisen kapteenin taivuttelussa

NHL-seura St. Louis Bluesissa ollaan tänä kesänä mietinnän äärellä.

Kuka onkaan seuran seuraava kapteeni?

Aiemmin tehtävää hoitanut David Backes kun ei päässyt sopuun jatkosopimuksesta seuran kanssa ja hän lähti Boston Bruinsiin.

Tämä tapahtui siitäkin huolimatta, että häntä taivuteltiin kovasti jäämään Bluesiin.. mahdollisesti seuraavaksi kapteeniksi nimitettävän Alex Pietrangelon toimesta.

St. Louis Post Dispatchissa kerrottiin taustatarinaa juonenkäänteistä.

– Kuukausi sitten, Pietrangelo päätti ottaa aikaa kesken häävalmistelujensa toisen kumppanuuden pelastamiseksi. Hän käytti päiviä siihen, että hän saisi pidettyä Backesin St. Louisissa. Pietrangelo ja hänen vaimonsa (Jayne) Pietrangelo ovat hyvin läheisiä ystäviä Davidin ja hänen vaimonsa Kelly Backesin kanssa. Backesit olivat Pietrangelon hääjuhlissa heinäkuun toisena päivänä. Pietrangelo oli vielä nukkumassa aamulla, kun Backes soitti hänelle kertoaan uutisen, että hän on menossa Bruinsiin, lehdessä kirjoitettiin.

– Kun ensimmäiset sanat tulivat ulos hänen suustaan, tiesin heti, että ne eivät ole sellaisia, mitä haluan kuulla. Mutta ymmärrän tilanteen, vaikka niin paljon halusinkin hänen jäävän tänne. Elämä menee eteenpäin, Pietrangelo miettii.

Nyt Pietrangelo, 26, on toinen hyvin vahva vaihtoehto Bluesin uudeksi kapteeniksi. Hyvin todennäköisesti valinta kohdistuu joko häneen tai ruotsalaishyökkääjään Alexander Steeniin.

Molemmat ovat toimineet Bluesissa varakapteenina jo tovin ajan, kun Backes on ollut kapteeni.

– Kun olen ollut viiden vuoden ajan lähellä ”Davea”, kun hän on ollut kapteenina, olen oppinut niin paljon vain istumalla ja katsomalla, miten hän hoitaa arkiset asiat. Ei vain jäällä vaan jään ulkopuolellakin, missä hän on ollut iso osa yrittäessään pitää pukukopin yhtenäisenä. Ja hän on aina yrittänyt auttaa minua ja valmistaa minua. Uskon, että hän tiesi mahdollisuuden tulevan minulle joku päivä. Hän oli aina halukas vastaamaan kysymyksiini ja olin aina halukas esittämään niitä. Joten jos on joku, jolta on onnekas oppiessaan, niin se on hän. Totta kai sekin auttoi paljon, että olimme muutenkin hyviä ystäviä, Pietrangelo hehkuttaa Backesia.

– Hän on ollut varakapteenina jo nuorella iällä ja hänellä on johtajaominaisuuksia olemassa. Hän pääsee sinuksi koko ajan enemmän ja enemmän johtajarooliin ja hänestä on kasvamassa aivan eliittitason pelaaja tähän liigaan, Bluesin GM Doug Armstrong puolestaan sanoi Pietrangelosta.

Päätös seuraavasta kapteenista tehdään Bluesilla ennen ensi kauden alkua.

– Ottaisin sen vastuun ilolla vastaan, Pietrangelo tuumasi mahdollisesta kunniavirasta.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!