© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaisvahti sai yllättävän kutsun NHL-leirille – ”Ei tarvinnut kauaa miettiä”

KooKoon maalivahti Samu Perhonen on parhaillaan Pohjois-Amerikassa.

23-vuotias Perhonen on mukana Los Angeles Kingsin nuorten pelaajien kehitysleirillä. Hän sai sinne kutsun yllättäen, KooKoon verkkosivuilla kerrotaan.

– Viime (viikon) sunnuntain ja maanantain välisenä yönä agenttini laittoi viestiä, että olisiko kiinnostusta lähteä Los Angelesiin. Vastasin, että totta kai kiinnostaa! Myös KooKoo kannusti lähtemään, joten ei tarvinnut kauaa miettiä, Perhonen totesi lauantaina ennen lähtöään.

Perhonen on Edmonton Oilersin varaus viiden vuoden takaa. Hän kävi Oilersin leireillä kahdesti, joista toinen meni pipariksi veskarin sairastellessa.

– Jos on yhtään samanlainen kaava kuin Edmontonissa, niin ensin on vähän testejä ja sitten treenataan yksi oheinen ja yksi jäätreeni per päivä. Iltaisin tehdään jotain porukalla, käydään syömässä tai tutustumassa baseballiin. Se on mukavaa viettää porukalla aikaa, Perhonen tuumi.

Kingsin nuorten pelaajien leiri kestää viikon verran, mutta Perhosen reissu Amerikassa kestää pidempään.

– Jatkan Los Angelesista vielä matkaa Philadelphian kautta Atlantic Cityyn, missä minulla on vielä oma maalivahtileiri, jossa ”Lekekin” (maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen) koutsina. Vedän siellä vielä kauteen valmistavan treenin, Perhonen selvitti.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!