© Kuva: Ilari Isotalo

Suomalaisella NHL-lupauksella takana melkoisen vaikea vuosi – 5 kuukautta meni täysin ohitse

New York Rangersin riveihin kesän NHL-draftissa varatun Tarmo Reunasen viime kausi ei ollut kovin ruusuilla tanssimista.

Reunanen, 18, sai jo syksyllä oireita pakaroihin, mutta tähän ei lopulta reagoitu melkeinpä ollenkaan.

TPS:ää edustavalle Reunaselle määrättiin tässä vaiheessa vain huilia.

– Olin huippukunnossa vuosi sitten ja koin kehittyväni päivä päivältä. Yhtäkkiä pakarani kipeytyivät pahasti. Asiantuntijat sanoivat, että kyseessä olisi lihasrevähdys. Sen piti parantua itsestään, Reunanen käy läpi SN Nationin haastattelussa.

Tämän jälkeen Reunanen ehti harjoitella vielä kolme kuukauden ajan, minkä aikana oireet eivät kuitenkaan kadonneet minnekään. Lopulta uusissa tutkimuksissa todellinen syy selvisi: välilevyn pullistuma, mikä vaati leikkaushoitoa.

– Yritin kuntouttaa sitä yhdeksän viikkoa, mutta se oli liian myöhäistä.

Reunanen lopulta joutui käymään kahdessa leikkauksessa, kun ensimmäinen operaatio tuotti vielä jälkioireita. Lopulta sairasloma venyi erittäin pitkäksi.

– Sitä voi kuvitella, kuinka vaikeaa on, kun joutuu olemaan sivussa viisi kuukautta tekemättä lainkaan normaaleja harjoituksia. Olin vuosi sitten huippukunnossa ja odotin innolla kultaista kautta alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kanssa.

Niin alle 18-vuotiaiden kuin alle 20-vuotiaiden MM-kisat jäivät vammataistelun keskellä välistä. Molemmista Suomi otti kultaa.

Rangers varasi lopulta lahjakkaan kiekollisen puolustajan neljännellä kierroksella vuorolla 98.

Ensi kaudella Reunasen tavoitteena on raivata tiensä liigakartalle.

– Aloitan TPS:n miesten kanssa. Toivottavasti saan pelipaikan joukkueesta. Jos se ei aukea, pelaan TUTOn riveissä Mestistä. En palaa enää junioreihin.

Ensimmäisenä Suomessa Reunasen tarinasta kertoi MTV Sport.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!