© Kuva: Getty Images

Ruotsalaispakilta kovia lausuntoja kaupatusta tähdestä: ”Ollut koskaan parhaimmillaan kovia vastaan”

Edmonton Oilers on ehtinyt olla tänä kesänä otsikoissa erityisesti ison treidin myötä, missä se kauppasi tähtilaiturin Taylor Hallin New Jersey Devilsiin, mistä se vaihdossa itselleen ruotsalaispuolustajan Adam Larssonin.

Treidistä on ollut monenlaisia mielipiteitä ja se on saanut kritiikkiä muun muassa siitä, miten Oilers sai vain Larssonin kaupatusta tähtilaituristaan.

Oilersia jo valmiiksi edustanut ruotsalaispakki Oscar Klefbom antoi kuitenkin varsin kovia lausuntoja treidiin liittyen.

– Mielestäni joukkue on vahvistunut. Meillä oli jo valmiiksi paljon lupaavia hyökkääjiä, mutta taas meillä ei ollut hirveästi laajuutta varsinkaan puolustuksessa oikealla puolella. Uskon myös, että Adam tekee todellisen läpimurron tänä vuonna ja toivottavasti saan mahdollisuuden pelata hänen kanssaan ja mahdollisuuden löytää hyvää kemiaa myös, Klefdom aloitti hockeysverige.se:n haastattelussa.

– Toki samalla ymmärrän reaktiot. Taylor on ollut meidän parhaita pelaajiamme viimeisten vuosien aikana, mutta on vaikea sanoa, että mitä hän sitten lopulta on saanut aikaiseksi. Hän ei ollut koskaan parhaimmillaan, kun pelasimme kovempia vastustajia vastaan, milloin olisimme kaikista eniten tarvinneet häntä. Toisaalta hän oli sitten monesti fantastinen, kun pelasimme hieman heikompia joukkueita vastaan.

Vaikka Hall onkin lähtenyt, nuorta tähtiloistoa Oilersissa riittää yhtä.

– Nyt on enemmän kyse siitä, että miten lupaavat hyökkääjät, kuten (Connor) McDavid ja (Leon) Draisaitl pystyvät vastaamaan huutoon ja todistamaan itseään entistä enemmän. Sitä tulee olemaan mielenkiintoista seurata.

– Olemme muutenkin napanneet tärkeitä pelaajia kuten Adamin ja Milan Lucicin. Lucic on juuri sellainen pelaaja, jota tarvitsimme. Pelaaja, joka pystyy tekemään tilaa toisille. Ja jos samalla saamme terveen McDavidin käyttöön koko kauden ajaksi ja toiset pystyvät nostamaan tasoaan edes hieman, uskon, että edessä on selvästi parempi vuosi.

Klefbom itse kärsi viime kaudella infektion jalassaan ja hän toipui sitä seuranneista leikkauksista lopulta loppukauden ajan. Ensi kauteen hän on kuitenkin lähdössä täydestä kunnosta.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!