NHL:ssä mennään vahvasti omatoimiseen harjoitteluun keskittyvää aikaa ennen kuin harjoitusleirit alkavat. Myös syksyn World Cup -turnaus alkaa vilkkua hiljalleen jo näköpiirissä.

World Cupiin osallistuminen on edessä myös Calgary Flamesin Johnny Gaudreaulla, joka kuitenkin on edelleen ilman sopimusta.

Rajoitettuna vapaa agenttina eli RFA:na oleva Gaudreau ei ole tehnyt uutta sopimusta Flamesin kanssa.

Mutta neuvotteluihin Gaudreaulla on jyrkkä linja.

– Jos totta puhutaan, niin en ole osallistunut niihin mitenkään. Yritän olla niistä pois niin paljon kuin vain on mahdollista. En halua osallistua siihen, en halua numeroita päähäni. Toivoen sitä, toivoen tätä, toivoen jonkun tietyn verran vuosia.. en oikein nauti siitä, Gaudreau sanoi Sportsnetsin mukaan.

– Mitä sitten agenttini näkee parhaakseni minun kannalta, niin menen sen mukaan. Hän tekee erittäin hyvää työtä pelaajien kanssa, joten uskon vahvasti siihen, että hän tulee saamaan jotain aikaiseksi, Gaudreau jatkoi.

Taitavan 22-vuotiaan jenkkilaiturin agenttina toimii Lewis Gross, joka on käynyt jo pitkään neuvotteluita Flamesin kanssa.

Gaudreaun uskotaan saavan jo nyt pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen. Alla hänellä on kaksi tehokasta kautta Flamesista.

Tuoreimmalla, missä syntyi myös tähän mennessä hänen uransa piste-ennätys, Gaudreau iski 79 otteluun tehot 30+48=78.