Kuluvana kesänä on NHL:ssä tehty useita megaluokan sopimuksia. Seuraava iso diili saattaa olla New York Islandersin ja John Tavaresin jatkosopimus.

Tavares aloittaa syksyllä kuusivuotinen Isles-sopimuksensa viidennen vuoden. Näin ollen hän olisi rajoittamaton vapaa agentti kauden 2017-18 päätteeksi.

The Hockey Newsin toimittaja Jared Clinton spekuloi tuoreessa kolumnissaan, että Dallas Starsin ja Jamie Bennin tuore sopimus voi olla jonkinlainen mittatikku sille, millaista sopimusta Tavaresin eteen tuotaisiin. Benn allekirjoitti juuri Starsin kanssa kahdeksan vuoden ja 76 miljoonan dollarin sopimuksen.

Clinton viittaa kirjoituksessaan Newsdayn artikkeliin, jonka mukaan Islanders-omistaja Jon Ledecky olisi ilmoittanut seuran kausikorttilaisten tilaisuudessa, että ”Tavaresista ei ole tulossa vapaata agenttia.”

– Meidän tulee olla maailmanluokan kohde vapaille agenteille. Kun ajatellaan palkkakattomaailmaa, niin kaikki voivat käyttää rahaa siihen asti. Me emme ole antaneet GM:lle ja henkilökunnalle rajoituksia rahankäytössä. Haluamme kehittyä sitä kohti, että John Tavares nostaa Stanley Cupin, Ledecky sanoi.

Tavares on koko NHL:n ykkösvaraus kesältä 2009. Hän on pelannut koko uransa New York Islandersissa. Hän on olympiavoittaja ja alle 20-vuotiaiden kaksinkertainen maailmanmestari.