© Kuva: Getty Images

NHL:n parhaana maalivahtina pidettävällä vammahuolet takana – ”En ole lääkäri, mutta”

Yleisesti aivan NHL:n parhaimpana maalivahtina pidettävä Carey Price kärsi viime kaudella pahasta loukkaantumisesta, mikä veti niin hänen oman kuin vahvasti myös Montreal Canadiensin kauden pipariksi.

Pricen oltua vielä terveenä syksyllä, Canadiens oli vahvasti mukana pudotuspelikisassa. Mutta lopulta se jäi kyseisestä kelkasta selvästi, kun sen tähtivahti paranteli polvivammaansa.

Kesäkuussa Price itse sanoi olevansa 100% kunnossa, mille vahvistusta tuli myös valmennuspuolelta.

Canadiensin maalivahtivalmentaja Stephane Waite vahvisti Pricen olevan täysin oikeassa väitteensä kanssa.

– En ole lääkäri, mutta sen mitä tiedän, on se, että jäällä se oli täysin kunnossa, Waite sanoi Pricen polvesta RDS:lle.

– Se on kuntoutunut täysin. Olemme iloisia siitä. Meidän lääkintäkunta teki mahtavaa työtä tuodessaan hänet takaisin huipulle. Asian suhteen ei ole enää mitään huolia, hän on valmis hyppäämään kehiin, Waite vakuutteli.

Tämä on hyvä uutinen Kanadalle World Cupia ajatellen, sillä Price kuuluu Torontossa elo- ja syyskuun vaihteessa pelattavan turnauksen ykkösnimiin.

Canadiensista uskoteltiin kovasti koko kevään ajan Pricen palaavan kehiin vielä ennen kauden loppumista. Kuntoutuksessa tuli kuitenkin takapakkeja, eikä Price lopulta päässyt enää runkosarjan loppuvaiheilla pelikentille.

Lopulta Price ehti torjua vain 12 runkosarjaottelussa viime kaudella ennen loukkaantumista. Näissä torjuntaprosentti oli peräti 93,4.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!