Pitkään NHL:ssä sekä muutamassa eri KHL-seurassa, tuoreimmiltaan Jokereissa pelannut Ossi Väänänen lopettaa pelaajauransa.

Väänänen, 35, on kärsinyt viime kausien aikana paljon loukkaantumisista ja esimerkiksi edellinen kausi KHL:ssä meni pahasti pilalle loukkaantumishuolien takia.

– Parin viime vuoden aikana olen ollut loukkaantuneena enemmän kuin koskaan. On tullut aika mennä terveys edellä ja kuunnella niin omaa kroppaa kuin lääkäreitä. Terveys ei kestä enää huippujääkiekkoa ja sitä tasoa, jota itseltäni vaadin, Väänänen perustelee päätöstään Jokereiden verkkosivuilla.

– Olen erittäin ylpeä saadessani aloittaa ja lopettaa urani rakastamassani seurassa Jokereissa, joka on maailmanluokan organisaatio kaikkine työntekijöineen ja faneineen. Se on toinen kotini, Väänänen kiitteli.

Urallaan maajoukkueessa Leijonien kanssa Väänänen oli voittamassa niin MM-kultaa keväällä 2011 kuin ylipäätänsä muita mitaleja MM-kisatasolla. Mukaan on tarttunut myös olympiapronssia sekä World Cupissa toinen sija Leijonien kanssa syksyllä 2004.

NHL-urallaan Väänänen ehti edustaa niin Phoenix Coyotesia, Colorado Avalanchea, Philadelphia Flyersia kuin myös Vancouver Canucksia. KHL:ssä pelejä tuli Jokereiden lisäksi Dinamo Minskissä.