© Kuva: Getty Images

Minnesotan uudelta värväykseltä odotetaan paljon: ”Moni asia meni pieleen”

Minnesota Wild rykäisi heinäkuun ensimmäisenä päivänä uuden vahvistuksen, kun se nappasi Eric Staalin riveihinsä.

Staal allekirjoitti kolmen vuoden sopimuksen, jonka yhteisarvo oli 10,5 miljoonaa dollaria.

Oma pieni riskitekijä siirron yhteydessä oli se, että Staalin loppukausi New York Rangersissa meni pahasti vihkoon. Rangers hankki Staalin siirtorajalla Carolina Hurricanesista, mitä Staal oli edustanut hyvin pitkään.

– Moni asia meni pieleen, Wildin uusi päävalmentaja Bruce Boudreau kuittasi seuran verkkosivulla Staalista ja hänen kevästään Rangersissa.

– En edes usko, että hän piti vasemmassa laidassa pelaamisesta. Mielestäni hän on sellainen kaveri, joka haluaa kiekon keskelle, haluaa hallita ja pelata sen kanssa, Boudreau jatkoi.

Nopeasti liikkeelle lähtivät spekulaatiota siitä, että miten Wild tulisi jatkossa muodostamaan ketjunsa. Aiemmin Mikko Koivu on ollut selkeä ykkössentteri, jonka takana kakkossentterin tonttia on yrittänyt kantaa toinen suomalainen Mikael Granlund.

Todennäköisesti Staalin tulo meinaa sitä, että Granlund siirretään laitaan vakituisesti ja Staalista tehdään kärkiketjujen sentteri.

– Joka tapauksessa tämä on mahdollisuus minulle painaa ”päivitä” -nappia, mennä ja nauttia pelaamisesta. Ylipäätänsä itselleni vapaiden pelaajien markkinoiden läpikäynti ensimmäistä kertaa oli enemmän sitä, että katsoin mahdollisuutta pelata tärkeässä roolissa hyvässä joukkueessa, Staal mietti itse.

– Minnesota on hyvä joukkue ja tunsin, että siellä olisi jotain kohtia, mihin voisin sopia ja tehdä sitä kautta joukkuetta paremmaksi.

Odotukset Staalia kohtaan ovatkin kovat. Muun muassa Boudreaun mukaan Wildissa halutaan nähdä se vanha Staal, joka muun muassa aikanaan iski 100 pistettä yhden kauden aikana NHL:ssä.

– Haluamme sen Eric Staalin menneisyydestä, Boudreau tokaisi.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!