© Kuva: Getty Images

Kahdesti Stanley Cupin voittanut tähtivahti paljasti – oli jättää NHL:n ennen läpimurtoaan

Chicago Blackhawksin maalivahti Corey Crawford joutui pelaamaan pitkään farmiliigassa.

Crawford on ainoa maalivahti Blackhawksin seurahistoriassa, joka on voittanut Stanley Cupin kahdesti. Lähellä kuitenkin oli, ettei kanadalaisvahdin läpimurtoa NHL:n eliittiin olisi tapahtunut koskaan.

Mies joutui torjumaan kaudet 2005-2010 pääosin farmiliiga AHL:ssä. Crawford oli lähellä lähteä Eurooppaan, koska paikkaa ylhäällä ei tahtonut aueta.

– Pysyin melko motivoituneena enimmän ajan, mutta on raskasta olla AHL:ssä koko urasi ajan. Oli ehdottomasti aikoja, jolloin mietin mahdollista lähtöä mennä pelaamaan Eurooppaan tai Venäjälle jos pystyisin, Crawford paljasti CSN Chicagon mukaan.

Crawford nousi Blackhawksin ykkösvahdiksi kaudella 2010-2011, kun tätä edeltävällä kaudella vastuun kantoivat Cristobal Huet ja Antti Niemi. Sittemmin Crawford on ollut kiistaton ykkönen ja torjunut Blackhawksin mestariksi vuosina 2013 ja 2015.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!