NHL-seura Arizona Coyotes on tällä hetkellä kovan tehtävän äärellä saksalaisnuorukaisen Tobias Riederin kohdalla.

Rieder, 23, onnistui vakiinnuttamaan asemansa vahvasti Coyotesin riveissä viime kaudella ja iski 82 runkosarjaottelussa 37 (14+23) tehopistettä.

Esiinmarssi oli vahva ja se sattui juuri sille vuodelle, mikä oli Riederilla viimeinen tulokassopimuksessa.

Nyt hän on rajoitettuna vapaana agenttina, eikä uutta sopimusta ole löytynyt. Seurauksia voi olla tässä vaiheessa monenlaisia.

– Riederin agentti Darren Ferris puhuu edelleen siitä, että osapuolet eivät ole lähellä yhteisymmärrystä ja on olemassa huomattava näkemysero siitä, että kuinka arvokas Rieder on, Arizona Sportsissa kirjoitettiin.

– Ferris sanoi, että he ovat saaneet kiinnostusta Euroopasta ja KHL-seuroista ja hän vahvisti myös sen, että Rieder voisi saada sopimustarjouksen myös toisesta NHL-seurasta, mikä pakottaisi Coyotesin vastaamaan siihen tai päästämään Riederin menemään korvausta vastaan. On kuitenkin epävarmaa, että tuleeko tämä tapahtumaan, jutussa jatkettiin.

Saksalaishyökkääjä on pelannut Pohjois-Amerikassa kaudesta 2010-2011 lähtien. Ensin hän viiletti kolme kautta OHL:ssä Kitchener Rangersin riveissä. Sen jälkeen edessä oli siirtyminen Coyotesin organisaatioon, missä hän on hiljalleen ottanut isompaa ja isompaa roolia itselleen.

Eri raporteissa on kerrottu Riederin herättäneen kiinnostusta varsinkin muutaman KHL-seuran osalta. Mikäli Rieder siirtyisi Venäjälle tai Eurooppaan, säilyttäisi Coyotes silti hänen NHL-oikeutensa, kun se on tehnyt hyväksytyn sopimustarjouksen hänelle jo aiemmin kesällä.