© Kuva: Getty Images

Erittäin lupaava NHL-hyökkääjä valmis joustamaan isossa jatkosopimuksessaan – ”Se on ideana”

NHL:n markkinoilla isommat liikehdinnät tapahtuivat kesä- ja heinäkuun vaihteessa, kun esille tuli isoja treidejä ja mittavia jatkosopimuksia.

Mutta edelleen varsinkin rajoitettuina vapaina agentteina on kovia pelaajia, joista yksi on Calgary Flamesin erittäin lupaava sentteri Sean Monahan.

Monahan, 21, on ehtinyt pelata NHL:ssä jo kolmen kauden ajan ja esimerkiksi kahdella viimeisimmällä kaudella hän on iskenyt molemmissa yli 60 tehopistettä.

Tulokassopimuksen tultua loppuun on Flamesilla ollut tänä kesänä ohjelmassa jatkon tekeminen Monahanille. Sitä ei ole kuitenkaan vielä syntynyt.

Mutta Monahan ei ole huolissaan.

Asenne tuntuu olevan enemmän kuin yhteistyöhaluinen.

– Tavoitteenamme on tuoda Stanley Cup Calgaryyn. Kun se on se tavoite, meillä pitää olla mahdollisuus tuoda muita pelaajia mukaan. Joten seura tarvitsee hieman lisää tilaa palkkakaton alle, jotta olemme parempi joukkue. Se on ideana mielestäni, Monahan sanoi NHL.com:n mukaan viitaten siihen, että hän saattaisi joustaa jatkosopimusneuvotteluissa.

Monahanille ja toiselle nuorelle hyökkääjälle Johnny Gaudreaulle Flames hakee tällä hetkellä pitkiä jatkosopimuksia.

– Tavoitteena on ehkä hieman satsata, mutta saada heidät sopimuksen alle pitkäksi ajaksi. Se toki vaatii sitä, että saamme sopimukset tehtyä molempien kanssa ja tulemme jatkamaan työtä sen suhteen, Flamesin GM Brad Treliving sanoi aiemmin tässä kuussa.

Gaudreau, 22, oli vielä tehokkaampi viime kaudella kuin Monahan, iskettyään 79 runkosarjaottelussa tehot 30+48=78.

Molemmat Monahan ja Gaudreau on valittu Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkueeseen World Cupiin. Kyseinen taho kohtaa turnauksen avausottelussaan Suomen.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!