© Kuva: Juha Tamminen

Edmontonin päävalmentaja Jesse Puljujärven NHL-uran alusta: ”Se antaa hänelle etumatkaa”

Ensi syksynä NHL:ssä suomalaisten osalta mielenkiintoa riittää muun muassa siinä, ottavatko superlupaukset Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi heti paikan taalajäiden puolelta vai miten heidän uransa rapakon takana lähteekään.

Puljujärvellä tämä tapahtuu Edmonton Oilersissa, Laineella Winnipeg Jetsissä.

Kysymysmerkkejä on ollut kuitenkin ilmassa siitä, että onko esimerkiksi Puljujärvi alkumetreillä Oilersin NHL-miehistön mukana vai aloittaako hän AHL:stä?

– Jesse tulee määrittämään itse sen, että miten hän liittyy liigaan ja millä vauhdilla, Oilersin päävalmentaja Todd McLellan sanoi Edmonton Journalin mukaan.

– Hän on erittäin taitava ja hän on pelannut miehiä vastaan ammattilaisliigassa Suomessa. Silloin kun varaat pelaajan junioreista tai täällä USA:ssa yliopistosta ynnä muualta, he ovat pelanneet junnuja vastaan. Se, että Jesse on pelannut jo tuolla tasolla (Suomessa Liigaa), se antaa hänelle etumatkaa, mutta saa nähdä, että miten tuon kanssa lopulta käy, McLellan jatkoi.

Todennäköistä onkin se, että Puljujärvi ainakin aloittaa NHL:n puolella ja ensimmäisten otteluiden jälkeen Oilersissa tarkistellaan hänen tilannettaan uudelleen.

Oilers varasi Puljujärven kesän NHL-draftissa vuorolla neljä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!