© Kuva: Ilari Savonen

Arvio: Ville Husso hyvä vaihtoehto St. Louisin maalille – ”Paine on kova, jos olet suomalaisvahti”

NHL.comin toimittaja Louie Koracin mukaan Ville Husso on yksi hyvistä vaihtoehdoista NHL-seuransa St.Louisin maalille, mikäli ensi kaudella St. Louis tarvitsisi esimerkiksi tuuraajaa pelaaville vahdeille.

Jake Allen on nousemassa St. Louisin ykköskassariksi, kun seura päätti kaupata Brian Elliottin Calgary Flamesille. Kakkosena St. Louisilla on Carter Hutton, kun taas AHL:ssä vastuuta ovat kantaneet Jordan Binnington ja Pheonix Copley.

Nyt Husso on yhdessä Luke Opilkan kanssa nousemassa hiljalleen haastamaan St. Louisin organisaation maalivahteja. Kuten Korac toteaa: muiden on syytä vilkuilla olkansa yli, sillä takana tulevat Husso ja Opilka.

– Viime vuosi oli iso vuosi minulle. Pelasin hyvin. Voitimme runkosarjan ja hävisimme finaalin. Olen mielestäni valmis pelaamaan Pohjois-Amerikassa, Husso sanoo NHL.comille.

– On hauskaa tulla tänne, mutta onhan tämä niin erilaista kuin Helsingissä.

Husso haluaa seurata menestyneiden suomalaisvahtien, kuten Pekka Rinteen, Kari Lehtosen, Tuukka Raskin ja Antti Niemen jalanjälkiä.

– Totta kai paine on kova, jos olet suomalaisvahti ja tulet Pohjois-Amerikkaan. En halua ottaa siitä enempää paineita. Teen parhaani. Haluan olla NHL-huippuveskari.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!