© Kuva: Getty Images

Tuoreen NHL-mestarin maalivahtia viedään Calgaryyn – ”Ottanut yhteyttä”

Pittsburgh Penguinsin riveissä Stanley Cup -juhlissa vasta mukana ollutta Marc-Andre Fleuryä ollaan viemässä kovasti kohti uutta osoitetta.

Fleury jäi keväällä pahasti nuoren Matt Murrayn taakse ja Penguinsin on kaavailtu jatkavan tulevaisuudessa nimenomaan Murrayn kanssa eteenpäin.

Täten mahdollista on se, että Fleury voisi vaihtaa maisemaa, vaikka Penguinsin GM Jim Rutherford julisti keväällä, ettei Fleuryn tulevaisuus Penguinsissa ole missään nimessä ohitse.

Nyt vireillä on ihan suoranainen tarjous. Tästä vastaamassa olisi Calgary Flames, joka tutkailee Fleuryn hankintaa maalivahtiosastolleen.

– Fleuryn treidaaminen olisi parasta kaikille osapuolille. Flamesin GM Brad Treliving on tietoinen tästä mahdollisuudesta ja hänen uskotaan kääntävän kortit asian suhteen. Hän on jo ottanut yhteyttä Rutherfordiin, Calgary Sunissa kirjoitettiin.

Viittauksella siihen, että kaikki osapuolet hyötyisivät kaupasta, Sunissa perusteltiin sitä, että Penguins saisi vapautettua tilaa palkkakatostaan, kun taas Flames saisi kovan ykkösmaalivahdin itselleen.

Fleuryä kaavailtaisiin vahvaksi esimerkin näyttäjäksi huippulupaavalle maalivahdille Jon Gilliesille, jota Flames pyrkinee hiljalleen tuomaan mukaan NHL-ympyröihin.

Flamesin maalilla on nähty viime vuosien aikana paljon suomalaisedustusta, niin Karri Rämöä, Joni Ortiota kuin tuoreeltaan myös Niklas Bäckströmiä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!