Washington Capitalsin jäseniä palkittiin kovasti NHL:n palkintojenjakotilaisuudessa Las Vegasissa.

Aleksandr Ovetshkinille täräytettiin maalipörssin voitosta Maurice Richards Trophy, Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz puolestaan valittiin NHL:n parhaaksi valmentajaksi juuri päättyneen kauden osalta.

Tähtivahti Braden Holtby puolestaan valittiin ylivoimaisesti parhaaksi maalivahdiksi.

Tästä päättivät NHL-seurojen GM:t, eli äänestämässä oli yhteensä 30 jäsentä. Holtby sai peräti 26 ykkössijaa, kolme kakkossijaa ja yhden kolmossijan.

Eli hän oli jokaisella GM:llä kolmen parhaan joukossa.

Toiseksi tuli Tampa Bay Lightningin Ben Bishop, joka sai kaksi ykkössijaa. Kolmanneksi sijoittui Los Angeles Kingsin Jonathan Quick.

Joukkueena Capitalsin kausi päättyi pettymykseen pudotuspeleissä. Se kuului kovimpiin mestarisuosikkeihin, mutta se taipui Pittsburgh Penguinsille, joka lopulta marssi Stanley Cup -voittajaksi.

– Kausi näytti ehkä paperilla (omalla kohdallani) hyvältä, mutta siellä on paljon asioita ja alueita, missä haluan mennä eteenpäin. Esimerkiksi jälkimmäinen puoli kaudesta, se jätti selkeästi varaa parantaa. Erityisesti omalla kohdallani. Se oli turhauttavaa silloin ja se on turhauttavaa nyt. Mutta siellä on tapoja, miten voin ja miten voimme parantaa, jotta olemme parempia, Holtby sanoi aiemmin Washington Postin mukaan.

Capitalsin GM Brian Maclellan puolestaan antoi kovat kehut Holtbylle sen jälkeen, kun Holtby oli palkittu.

– Hän on tehnyt paljon töitä, hän on jatkanut kehittymistä ja jatkaa sitä edelleen. On hienoa nähdä, että hän saa palkintoa vahvan kauden jälkeen.

66 runkosarjaottelussa Holtby kokosi kasaan 92,2 torjuntaprosentin ja 2.20 päästettyjen maalien keskiarvon. Pudotuspeleissä 12 ottelussa torjuntaprosentti oli peräti 94,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo vain 1.72.