© Kuva: Getty Images

Olli Määttä hurjien vastoinkäymisten läpi Stanley Cupin äärelle – voitto veti sanattomaksi

Pittsburgh Penguins on tämän kauden osalta NHL:n ykkönen ja se juhlii Stanley Cupin voittoa.

Asia ratkesi kuudennessa finaaliottelussa, missä se päihitti San Jose Sharksin lukemin 3-1. Finaalit menivät sen hyväksi 4-2.

Lue lisää:
Ratkaisu tuli – Pittsburgh Penguins voitti Stanley Cupin!

Penguinsin riveissä Stanley Cupin voittoa juhlimaan pääsi Olli Määttä, jonka matka voittoon ei ole ollut aivan ruusuilla tanssimista täynnä.

Määtän viime kausi muun muassa oli täynnä melkoisia haasteita ja takaiskuja. Määtällä todettiin syöpä, sikotauti ja lopulta olkapäävamma päätti hänen kautensa jo hyvissä ajoin.

Tällä kaudella hän kuitenkin pääsi jälleen kohtuullisen terveenä pelaamaan. Pudotuspeleissä hänet ehdittiin kuitenkin jo penkittää heikommilla hetkillä, mutta sieltä hän nousi upeasti jälleen isoon rooliin Penguinsin takalinjoilla sen jälkeen, kun Trevor Daley joutui jäämään loukkaantumisen takia sivuun.

– En oikein mitä mitä tapahtuu… ei tämän voittaminen ole ehkä iskenyt vielä kunnolla. Mutta aivan mahtavaa, uskomatonta, Määttä mietti Stanley Cupin varmistumisen jälkeen CBC:lle ja oli suorastaan sanaton kaiken juhlinnan keskellä.

Vieressä ruotsalaishyökkääjä Carl Hagelin uhkui iloisuutta.

– Olemme parempi joukkue jokaisessa sarjassa kevään aikana.

Perään Hagelinilta kysyttiin Määtästä.

– Hän on vielä nuori kaveri, joka pelaa kuin 35-vuotias kokenut konkari. Hän on erittäin tärkeä pelaaja meille, Hagelin hehkutti.

Molemmat Hagelin ja Määttä juhlivat Stanley Cupin voittoa ensimmäistä kertaa urallaan.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!