© Kuva: Getty Images

NHL-seura tekemässä kovan tarjouksen halutusta rajoitetusta agentista? – Onnistuessaan maksaa hurjan hinnan

NHL-markkinoilla eletään tällä hetkellä mielenkiintoisia aikoja ja uusia sopimuksia tullaan näkemään iso läjä heti heinäkuun alkuhetkillä.

Yksi mielenkiintoisista nimistä on Winnipeg Jetsin Jacob Trouba, joka on valumassa rajoitetuksi vapaaksi agentiksi eli RFA:ksi.

Tämä status meinaa sitä, että muut seurat voivat tehdä Trouballe tarjouksen eli tässä tapauksessa offer sheetin.

Siihen Jets voi vastata, eli tarjota tismalleen saman tarjouksen, minkä joku muu seura on hänelle tarjonnut. Tällöin Jets pitää Trouban itsellään.

Mikäli taas se ei vastaa tarjousta, saa se korvauksen varausvuorojen muodossa.

CSN New Englandin mukaan Boston Bruins olisi tekemässä juurikin offer sheetin Troubasta.

Toimittajan Joe Haggertyn mukaan tarjous olisi vähintään 47 miljoonaa dollaria. Mikäli Jets ei tähän vastaisi, tulisi Bruinsille Trouban hankkimisesta kova hinta.

Se nimittäin joutuisi pulittamaan neljä peräkkäistä ykköskierroksen varausoikeutta Jetsille Trouban hankkimisesta.

22-vuotias Trouba tuli NHL:ään varsin väkevästi, kun hän iski tulokaskaudellaan (2013-2014) Jetsissä tehot 10+19=29. Tämän jälkeen kaksi tuoreinta kautta ovat olleet hieman hiljaisempia, mutta joka tapauksessa Troubaa on pidetty edelleen erittäin potentiaalisena puolustajana.

Bruins puolestaan kaavailee kovaa vahvistusta puolustukseensa ja Trouba on heille yksi vaihtoehto. Toisena vahvana kohteena Bruinsille on pidetty St. Louis Bluesin puolustajaa Kevin Shattenkirkiä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!