Sportsnet on arvioinut eri skenaarioita, mitä kesän NHL-draftin neljännen varausvuoron omistava Edmonton Oilers aikoo tehdä.

Oilers tarvitsee kipeästi vahvistusta pakkiosastolleen. Sportsnet ennakoi, että yksi mahdollisuus on vaihtaa varausvuoro jo kyntensä NHL:ssä näyttäneeseen puolustajaan osana isompaa kauppaa.

Esimerkkinä esiin nousee Sami Vatasen nimi. Suomalaispuolustajan kontrahti Anaheim Ducksin kanssa on katkolla ja Vatasen nimi on esiintynyt siirtohuhuissa jo pidemmän aikaa.

Sportsnetin arvion mukaan mainittu skenaario ei kuitenkaan ole todennäköinen. Heidän näkemyksen mukaan Oilers on käyttäytynyt niin, että tämä on viimeinen vuosi hetkeen kun seura varaa aivan kärkipään pelaajista. Tämän vuoksi Oilersin ei kannata haaskata nuorta lupaavaa pelaajaa vanhempaan.

Parempi skenaario Oilersin kannalta olisi vaihtaa neljäs varausvuoro joko Arizona Coyotesin (7. vuoro), Buffalo Sabresin (8. vuoro) tai Montreal Canadiensin (9. vuoro) kanssa. Ensimmäisen kierroksen varausvuorot vaihtaisivat omistajaa keskenään ja lisäksi Oilers saisi hyvän puolustajan.

Tämän jälkeen Oilers varaisi nuoren pakkilupauksen kaupassa saamallaan varausvuorolla. Tarjolla on sellaisia nimiä kuin Mihail Sergatshev, Olli Juolevi ja Jakob Chychrun.

Näin Oilers saisi riveihinsä kaksi puolustajaa. Tässä vaihtoehdossa on tosin se riski, ettei Oilersin haluamaa puolustajaa välttämättä ole saatavilla, mikäli pakkilupaus on jo varattu aiemmin.