© Kuva: Getty Images

Floridan GM perusteli riskinottoa kovan pakin treidaamisessa: ”Todella vakuuttavaa”

Florida Panthers hankki Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä kiekollisen puolustajan Keith Yandlen oikeudet.

Panthers pulitti Yandlen oikeuksista kuudennen kierroksen varausoikeuden sekä neljännen kierroksen varausoikeuden, mikäli se pääsee lopulta sopimukseen New York Rangersia viimeisten puolentoista kauden ajan edustaneen Yandlen kanssa.

Riskinottoa Panthersin GM Tom Rowe perusteli nopeasti.

– Emme olisi tehneet treidiä, jos emme olisi luottavaisia siitä, että pystymme pääsemään ratkaisuun ja saamme hänet mukaamme, Rowe sanoi.

– Mielestäni se oli riski, joka kannatti ottaa, kun tietää hänen kyvyt. Siihenkin nähden, että mihin peli on menossa ja miten pystyimme kasvattamaan kiekonhallintamääriämme päävalmentajan Gerard Gallantin alaisuudessa. Se oli todella vakuuttavaa. Ajattelimme, että kun lisäämme vielä Keithin kyvyt tähän, niin se tekee meistä vielä vahvemman pudotuspelijoukkueen ja todella kovan haastajan, kun menemme eteenpäin.

Yandlen on raporttien mukaan huhuttu tekevän viiden tai kuuden vuoden mittaisen sopimuksen Panthersin kanssa. Samalla se pystyisi korvaamaan Brian Campbellin, joka on menossa vapaiden pelaajien markkinoille.

29-vuotias Yandle siirtyi Rangersiin alkuvuodesta 2015 Arizona Coyotesista. Yandle on tasaiseen tahtiin iskenyt noin 50 pistettä yhteen NHL-kauteen.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!