Arvio: Suomalaislupaukset sijoilla 2 ja 5 ensi vuoden NHL-varaustilaisuudessa – jopa kärkipaikka mahdollinen!

ESPN:n toimittajan Corey Pronmanin arvion mukaan taso tulee putoamaan väistämättä vuoden päästä NHL-varaustilaisuudessa.

Pronman ottaa katseen jo 2017 NHL-varaustilaisuuteen, joka tulee häviämään tasossa kahdelle edelliselle vuosikerralle. Kanadalaista sentteriä ja WHL:ssä loistanutta Nolan Patrickia povataan seuraavaksi ykkösvaraukseksi, mutta hän ei ole lähellekään samaa tasoa kuin esimerkiksi Connor McDavid, Jack Eichel, Auston Matthews tai Patrik Laine.

Suomalaisväriä Pronmanin arviossa esittää USHL-juniorisarjassa pelaava Eeli Tolvanen, jota veikataan tässä vaiheessa kakkosvaraukseksi. Tilanne voi kuitenkin muuttua, sillä Tolvasella on mahdollisuus jopa ohittaa Patrick. Tolvanen oli tänä vuonna paras maalintekijä sekä U17-ikäluokan että U18-ikäluokan MM-kisoissa.

– Patrickilla on hyvä ote ykköspaikasta, mutta se ei ole varma. Sen verran hyvältä Tolvanen on näyttänyt jo vähän aikaa, Pronman kuvailee.

Tolvanen ei ole ainoa korkealla oleva suomalaislupaus. Pronman laittaa Kristian Vesalaisen tässä vaiheessa viitossijalle. Muita härmäläisiä ei mahdu kympin sakkiin.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!

Comments are closed.