© Kuva: Getty Images

Venäläisnuorukainen ajamassa NHL-seuran kovan treidin äärelle? – ”Jossain vaiheessa on tehtävä päätöksiä”

NHL-seura Tampa Bay Lightning oli lähellä päästä myös tänä vuonna Stanley Cup -finaaleihin.

Se jäi kuitenkin yhden voiton päähän, sillä konferenssifinaaleissa seitsemännessä pelissä Pittsburgh Penguins oli parempi.

Melkein koko Penguins-sarjan ajan tolppien välissä Lightningilla torjui Andrei Vasilevski, joka laittoi vahvat näytöt pöytään.

Vasilevskin kehityskäyrä ja harppaukset eteenpäin saattavat johtaa tilanteeseen, jossa Lightningilla riittää kovasti mietittävää.

Seuralla kun on Vasilevskin lisäksi myös kovan luokan veskari Ben Bishop. Molemmilla sopimukset ovat katkolla ensi kauden jälkeen.

– Mielestäni olemme fantastisessa tilanteessa. Meillä on kaksi erittäin hyvää maalivahtia. On mainio nuori veskari ja en sano ”Bishiä” (Bishopia) veteraaniksi, koska hän on edelleen nuorehko pelaaja ottelumäärien osalta, mutta joka tapauksessa meillä on kaksi mainiota veskaria. Tiedän, että jossain vaiheessa, onko se sitten palkkakaton takia vai minkä johdosta, meidän on tehtävä päätöksiä, Lightningin GM Steve Yzerman sanoi joukkueen kauden päättymisen jälkeen.

Bishopin palkkakattoon vaikuttava lukema on 5,9 miljoonaa dollaria. Vasilevskilla puolestaan ensi kausi on viimeinen hänen tulokassopimuksestaan.

Tällä hetkellä Lightningin kohdalla kova mietintä onkin siinä, että mitä seura meinaa tehdä asian kanssa? Lähteekö se tulevaisuuteen vahvasti Vasilevskin johdolla vai vieläkö se meinaa jatkaa seuraavinakin kausina Bishop ykkösmaalivahtinaan?

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!