© Kuva: Ilari Isotalo

Tätä päävalmentaja Kari Jalonen painottaa Leijonille ennen finaalia

MOSKOVA. Leijonat valmistautuu kevään MM-kisojen huipennukseen, finaaliotteluun Kanadaa vastaan.

Taival on tähän mennessä sisältänyt:

Voittoja.

Voittoja alkulohkossa, voittoja pudotuspelien puolella. Puolivälierissä päänahka Tanskasta, välierissä Venäjästä.

Ilmapiiri joukkueen sisällä on päävalmentaja Kari Jalosen mukaan oikeanlainen.

– Hyvä ja positiivinen tunnelma, mikä on luotu kaikkien kanssa. Hierojien, huoltajien, valmentajien ja ennen kaikkea pelaajien kanssa. Se tunnelma on ollut todella rento ja todella päämääräinen. Sitähän me tarvitaan tuolla illalla pelissäkin.

Jalosen mukaan tämä päivä on ”aika makea”.

– Aion ainakin henkilökohtaisesti nauttia tästä. On tuossa toki saanut kokemusta ja ollut monessa jutussa mukana, mutta tietenkin tämä on ainutkertainen ja ainutlaatuinen päivä myös minulle. Saa olla siinä joukkueen mukana ja tukea ja kannustaa pelaajia.

Mitä Jalonen sitten aikoo painottaa joukkueelle? Mikä on se päällimmäinen viesti?

– Ensimmäinen viesti oli se, että keskitytään vaan tähän hetkeen ja tähän aikaan. Ei prosentin vertaa mietitä mitään muuta. Pystytään elämään hetkessä, se on tämän finaalipäivän tärkein juttu. Peli kun illalla alkaa, niin silloin aletaan taistelemaan. Se on mun mielestä tärkein juttu. Osataan nauttia tästä hetkestä. Ei muistella sitä vanhaa Kanada-peliä, eikä mennä yhtään eteenkään, että mitä pelin jälkeen tapahtuu. Vaan keskitytään tähän hetkeen.

Jalosen osalta taival Leijonien päävalmentajana päättyy Kanada-finaaliotteluun. Kulunutta matkaa Jalonen ei tässä vaiheessa ala käymään läpi, vaan..

– Pitää elää hetkessä. Niin pitää myös minun. En mä ala niitä juttuja tässä miettimään.

Nyt mietinnässä on varmasti se, miten Kanada kaatuu toisen kerran tässä turnauksessa. Alkulohkossa kun Kanada jäi Leijonien jalkoihin loppulukemien oltua Suomen joukkueen hyväksi 4-0.

Jalosen mukaan Kanada ei ole hänen mielestään muuttunut hirveästi siitä, mitä se oli silloin, kun Leijonat kohtasi heidät.

– Kyllä se sama joukkue on. Ei siellä mitään sellaista ole, mitä me ei tiedettäisi. Vahvuudet on siellä, mitkä ne on. Pystysuunnan peli on heillä vahvaa. Hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen on vahvaa. Samat asiat ovat siellä, mitkä ovat näkyneet itseasiassa koko Pietarin ajan ja sitten myös täällä eilen.

– Kyllä me muutama klippi otettiin sieltä meidän keskinäisestä pelistä, mutta enemmän tuli heidän tuosta eilisestä USA-pelistä, että miten meidän pitää pelata.

Leijonien osalta osa pelaajista kävi jäällä sunnuntaina aamupäivällä. Osa taas kävi pyörähtämässä hallilla tehden pientä jumppaa.

– Kahdella bussilla mennään hotellille tästä. Ne jotka eivät olleet jäällä, niin niiden ei tarvitse jäädä odottelemaan. Ne jotka olivat, niin tulevat sitten sillä toisella. Lounastetaan ja sitten vähän lepoa.

Jännityksen keskellä Jalonen itse yrittää myös hieman hengähtää ennen illan näytöstä.

– Kyllä mää yritän pienet päikkärit ottaa, Jalonen hymyili.

Leijonien ja Kanadan välinen finaaliottelu alkaa kello 20.45.

Ilari Savonen, Moskova
Twitter: @ilarisavonen

Kertoimet (Expekt)
Suomi – Kanada, sunnuntai 22.5. klo 20.45
2,40 – 4,35 – 2,40