Tämä jäi tökkimään Leijonien finaalipelissä – ”Se oli vähän semmoista joka kentän kanssa”

© Kuva: Getty Images

MOSKOVA. Jonkun silmään näytti siltä, että Leijonat jäi varsin voimattomaksi ja jäi varsin voimattomaksi finaaliottelussa Kanadaa vastaan.

Kanada vei kyseisen taiston nimiinsä lukemin 2-0. Leijonat ei aivan hirveästi päässyt maalipaikoille ja sen hyökkäyspeli jäi melko olemattomaksi.

Syy tämän taustalta löytyi Kanadasta Leijonien päävalmentaja Kari Jalosen mukaan.

– He olivat vahvoja sen hyökkäyksen kanssa. Se tylsytti meidän omaa hyökkäystä, kun oli niin pitkiä aikoja oman alueen puolustuspelissä kiinni. Siitä kun piti lähteä hyökkäämään, niin vähän oli puntti tyhjä. Se oli vähän semmoista joka kentän kanssa, Jalonen näki.

– Ensin jouduttiin pitkään puolustamaan ennen kuin päästiin hyökkäämään. Ei ollut oikein voimaa enää sinne lähteä hyökkäämään.

Yrityksestä tai mistään asennepuolesta homma ei jäänyt kiinni. Mutta tällä hetkellä pettymys on varmasti suuri.

– Kyllähän Leijonat kaiken tuonne jäälle jätti. Kyllä pukukoppi oli täynnä pettyneitä pelaajia. Heidät on rakennettu voittamaan ja tiedän sen, etteivät he juuri tällä hetkellä osaa arvostaa tätä hopeeta, koska ovat hävinneet finaalin, Jalonen näki.

– Tämä oli ylivoimaisesti kovin peli. Siellä oli tila ja aika vähissä ja fyysisyys oli koko ajan läsnä. Kyllä finaalissa pelattiin parasta lätkää.

Mitä sitten sanoit pelaajille pukukopissa?

– Sen, että tiedän ettei se lämmitä, että ollaan maailman toiseksi paras joukkue ja maa. Se on selvää, että se ei lämmitä. Ehkä aika sitten parantaa vähän haavoja.

– Kyllähän me aika upeaa lätkää pelattiin koko kisojen ajan, jos yksi peli hävitään kymmenestä. Siellä on niin paljon hienoja juttuja tuolla joukkueen sisällä. Tämä matka on ollut aika mahtava olla mukana.

– Olen ollut etuoikeutettu, että olen saanut olla tässä töissä ja tehdä töitä noiden pelaajien kanssa, Jalonen kiittelil loppuun.

Jaloselle finaalipeli Kanadaa vastaan oli ainakin tässä vaiheessa hänen viimeisensä Leijonien peräsimessä. Seuraavana päävalmentajan tehtävän vastaan ottaa Lauri Marjamäki.

Jalosen ajatuksia Leijonissa vietetystä ajasta luvassa lisää myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Moskova
Twitter: @ilarisavonen