Pittsburgh Penguins tasoitti itäisen konferenssin finaalisarjan.

Penguins runttasi kotonaan 3-2-voittoon ensimmäisessä jatkoerässä Tampa Bay Lightningia vastana. Sarja on nyt lukemissa 1-1 ja seuraavat kaksi ottelua käydään Lightningin kotiareenalla.

Penguins siirtyi avauserässä 2-0-johtoon Matt Cullenin ja Phil Kesselin maaleilla. Vierailijat tulivat kuitenkin tasoihin samassa erässä Anton Strålmanin ja Jonathan Drouinin onnistuttua.

Jatkoerässä ratkaisun iski vain 40 sekunnin pelin jälkeen Sidney Crosby. Brian Dumolin ja Bryan Rust rakensivat mainion tekopaikan, eikä supertähti erehtynyt.

– Olen vain onnellinen. Tuntuu hyvältä saa palkinto. Mielestäni ansaitsimme tämän, kahdeksan edellistä ottelua maaleitta pelannut Crosby sanaili pelin jälkeen.

Olli Määttä ei ollut Penguinsin kokoonpanossa. Valtteri Filppula uurasti Lightningin paidassa yli 23 minuuttia. Hän pelasi eniten kaikista hyökkääjistä koko ottelussa.