Ruotsissa on noussut myös melkoinen Patrik Laine -mania. Hockeysverige.se:n toimittaja Robert Petterssonin vertasi kolumnissaan Lainetta kahteen ruotsalaisikoniin Peter Forsbergiin ja Mats Sundiniin ja sitä kautta osoitti ruotsalaisille Laineen tekojen suuruuden.

– Kun Sundin ja Forsberg olivat Laineen ikäisiä, niin he eivät olleet pelanneet edes alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Laine on voittanut nyt kultaa ja ollut paras maalintekijä nuorten MM-kisoissa. Hän on voittanut kultaa ja ollut paras maalintekijä Liigassa ja hän on tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt yhden aikuisten MM-kisoissa, Petterson ihmetteli.

Petterson muisteli, että Sundin teki Laineen ikäisenä 10 maalia Ruotsin 1-divisioonassa. Sundin ei ollut pelannut tuolloin vielä peliäkään Elitserienissä. Forsberg sentään oli pelannut ylimmällä sarjatasolla.

– Korostaakseni Laineen hyvyyttä: Ruotsilla ei ole ikinä ollut B-juniori-ikäistä pelaajaa MM-kisoissa.

– On erittäin mahdollista, että tämä on ollut paras tuon ikäisen eurooppalaisen kausi, jonka olemme koskaan nähneet. Se todennäköisesti löi Jaromir Jagrin kauden. No joka tapauksessa, Laineen kausi on parempi kuin kenenkään tuon ikäisen ruotsalaisen kausi, Petterson päätti.

Kertoimet (Expekt)

Suomi – Saksa, sunnuntaina 8.5. klo 16.15
1,18 – 7,75 – 11,00