© Kuva: Getty Images

Patrik Laineelle Kanada-peli toi tärkeää viestiä – ”Varmasti kaikki näkivät”

PIETARI. Tiistain Leijonien ja Kanadan ottelu ei välttämättä tuonut aivan täysin odotettua lopputulosta, mutta se toi selvän eron melkoisen jämäkän suorituksen jälkeen.

Alun haasteiden jälkeen Leijonat oli vahvasti pelin päällä ja vei voiton nimiinsä lukemin 4-0.

Ottelun yhdeksi isoksi puheenaiheeksi nousi jälleen Patrik Laine, joka sai melkoisen paljon erityishuomiota Kanadan pelaajilta.

– Se on kunnia tulla tuollaisten äijien kiusaamaksi tuolla kentällä. Varmaan ansaitusti, Laine hymyili pelin jälkeen.

Pientä tökkimistä ja tönimistä mahtui mukaan koko pelin ajan. Näihin Laine ei halunnut sen suuremmin lähteä mukaan.

– Peli oli 4-0, niin kyllä siinä oli sitten aika turha alkaa mussuttamaan. Parempi katsoa vain tulostaululle, että miltä numerot näyttävät.

– Mutta kyllä siinä toki jotain pientä sananvaihtoa oli. Ei mitään ihmeempää.

Puhuttaneeksi tapaukseksi nousi toisen erän hetki, kun vaihtoon menossa ollut Kanadan tähtipelaaja Corey Perry potkaisi Lainetta jalkaan, jonka jälkeen Laine matkasi ontuen vaihtoon.

Laine oli hetken vaihtoaitiossa testailemassa jalkaansa, mutta jatkoi peliä täysin normaalisti.

– No mitä nyt vähän kirpasi. Kaikki varmasti näkivät mitä siellä tapahtui.

– Olen ihan kunnossa. Se on hyvä homma.

The viesti

Vaikka pisteiden valossa Laine ei keikkunut esillä tilastoissa, oli 18-vuotias hyökkääjä hyvin tyytyväinen.

– Ei se pelaaminen aina todellakaan huonoa ole, vaikka niitä pisteitä ei tule. Kyllä varmasti kaikki näkivät, että hyvin pystyy noita jätkiä vastaan pelaamaan. Tietysti on tiettyjä puutteita, joita pitää parantaa. Mutta kokonaisuutena itseltä aika hyvä peli.

Erityisen helpottunut Laine oli siltäkin kannalta, että aiemmin alkulohkossa USA-ottelussa hän ei omasta mielestään onnistunut lainkaan hyvin.

– Hienoa se oli nähdä, että pystyy noita (NHL)-äijiä vastaan pelaamaan. Se on kuitenkin edellytys näissä kisoissa, koska siellä on muilla mailla ihan yhtä kovia äijiä vastassa. Pitää pystyä pelaamaan, on se sitten tehopisteiden kanssa tai ilman.

Joukkueena Laineen mukaan Leijonat pystyi vastaamaan siihen haasteeseen, minkä Kanada asetti.

– Pelattiin viisikkona aika tiiviisti. Kuitenkin Kanada pyrkii joukkueena nopeasti kääntämään peliä ja menemään koko ajan ylöspäin. Pystyttiin siihen vastaamaan eikä vaihdettu tyhmästi. Aina jäi kavereita pitämään nopeita hyökkäyksiä kurissa. Tiivis viisikko oli aika avainsana.
Torstaina toki alkavat isot pelit, mutta jos mietit, niin minkälainen voitto tämä oli teille?

– Tärkeä voitto. Ykköspaikka on aina ykköspaikka. Sitten vielä kenraali isoja pelejä varten oli tämmöinen. Aika hyvä esitys meidän joukkueelta ja tosi tärkeä voitto itselle ja joukkueelle, Laine pohti ja jatkoi perään:

– Kesti varmasti hetki joukkueena, että päästiin ytimeen, mutta sitten ekan erän jälkeen oltiin ihan hyvin pelin päällä. Fyysisyydellä pystyttiin vastaamaan ihan täysin kanukkien peliin. Ihan hyvin ytimessä oltiin koko pelin ajan.

Leijonat kohtaa puolivälierissä Tanskan. Kyseinen ottelu alkaa torstaina kello 16.15.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen