PIETARI. Leijonat koki jo ennen torstain puolivälieräottelua Tanskaa vastaan kovan takaiskun, kun pelillinen ykkössentteri Aleksander Barkov ei pystynyt pelaamaan.

Barkov oli ollut sairastelun takia keskiviikkona pois välipäivän jäiltä, eikä ollut mukana myöskään puolivälieräottelussa.

Barkovin paikalle hyppäsi Jani Lajunen.

– Ei ollut varmasti ”Lajullekaan” helppo tulla. Koitettiin pelata vain mahdollisimman yksinkertaisesti. ”Pate” (Patrik Laine) ja Laju ovat pelanneet yhdessä Tampereella. Mun mielestä meillä oli hyviä paikkoja. Pate teki maalin ja Laju ampui ylärimaan. Pystyttiin puolustamaan päälle ihan hyvin. Ihan ehjä esitys meidän kentältä, Jokinen mietti.

Entä pelin kokonaiskuva? Mitä jäi käteen jatkopaikan lisäksi?

– Voittohan se on tässä ainut, mikä kiinnostaa. Se pystyttiin kaivamaan ja oltiin tehokkaita omissa paikoissamme. Varmasti jäi parannettavaa. Mutta pitää muistaa, että Tanska pelasi hyvin.

Kehityskohta nousi nopeasti Jokisella mieleen.

– Tultiin tosi hyvin omiin, mutta me laiturit valuimme vähän liian alas. He pystyivät hyvin löytämään heidän pakkeja ja pääsivät sieltä hyville paikoille. Se on yksi juttu, mitä venäläiset varmasti hakevat myös. Siinä meidän pitää parantaa varmasti, jos Venäjä tulee vastaan.

Jokinen itse pääsi pamauttamaan 4-1-maalin tyhjiin. Tilanteessa Sebastian Dahm rynni vaihtoon niin, että lopulta Jokisella oli väylä edessä. Karvaaja pois kintereiltä ja lötää pönttöön.

– Noita tulee aina välissä. Ainakin meillä Floridassa kävi pari kertaa noin ja vielä pari kertaa putkeen. Juuri kun lähti vaihtoon, niin menetettiin kiekko. Se on vaikea kun olet juuri lähdössä vaihtoon, niin vetää sitten enää jarruja maalivahtina, Jokinen mietti tilannetta ja Dahmnin pientä höntyilyä.

Puolivälierää leimasi se, että hallissa Pietarissa oli hyvin hiljaista. Suorastaan kuin kirkossa olisi ollut.

– Ehkä sen vähän alitajuntaisesti huomasi. Ei ollut ihan sama meininki mitä noissa alkusarjan peleissä. Varmasti noissa on sitten meininkiä, kun mennään isolle kirkolle.

Nyt ainakin Jokinen aikoo seurata sitä, kuka vastaan lopulta lauantaina välieräottelussa asettuukaan.

– Koko joukkue tai ainakin suurin osa katsoo. Itse ainakin katson, niin näkee vähän tarkemmin molemmat joukkueet. Tulee sitten kuka tulee, Jokinen kävi läpi illan suunnitelmaansa.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen