© Kuva: Getty Images

NHL-suomalaisvahdin lopettamispuheet ennenaikaisia – ”Olisin erittäin iloinen vielä yhdestä mahdollisuudesta”

Leijonien veskari Niklas Bäckströmin NHL-uran veikattiin mahdollisesti päättyneen huhtikuussa Calgary Flamesin maalilla, kun Flames nuiji Bäckströmin pitkäaikaisen seuran Minnesotan 2-1.

Pelin jälkeen suomalaiskassari antoi vahvan vihjeen, jonka mukaan NHL-ura saattoi olla siinä. Myöhemmin Bäckström on jutellut esimerkiksi Urheilulehdessä, että HIFK olisi varteenotettava vaihtoehto, mikäli helsinkiläisseura vain osoittaisi kiinnostusta.

Bäckströmin ajatukset ovat tällä hetkellä MM-kisoissa, mutta ura ei ehkä sittenkään jatku Euroopassa, jos NHL:stä osoitetaan kiinnostusta.

– Haluan pelata maksimaalisella tasolla. Pelasin NHL:ssä 10 vuotta ja tiedän sen liigan vahvuuden. Olisin erittäin iloinen vielä yhdestä mahdollisuudesta, Bäckström kertoo Business Online -lehdelle.

– Nyt on vaikeata sanoa, että onnistuuko NHL-paluu vai ei, mutta olen aina arvostanut myös eurooppalaisia liigoja, kuten KHL:ää, SM-liigaa, Ruotsin liigaa ja jopa Saksan liigaa. Nämä ovat hyviä vaihtoehtoja, koska haluan vielä pelata.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!