PIETARI. Leijonat lähtee tiistain alkulohkon huipennukseen, Kanada-kohtaamiseen Mikko Koskisella.

Maalivahtikysymys oli kovasti pinnalla, kun Juuse Saros on torjunut tähän mennessä turnauksessa kaksi nollapeliä kahdessa pelaamassaan ottelussa.

– Me ollaan päätös tehty, enkä ala sitä tässä sen enempää spekuloimaan. Eletään tässä hetkessä ja tässä päivässä. Tämä on meille kuitenkin tärkeä ja hieno päivä. Pelit kovenevat ja tiivistyvät. Nautitaan tästä tunnelmasta, Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen sanoi maalivahtipäätöksestä ja jatkoi myöhemmin:

– Ei ollut vaikea päätös.

Muuten Leijonien kokoonpano pysyy samana mitä se oli sunnuntaina Slovakiaa vastaan.

– Seitsemän pakkia, samat ketjut ja (Jani) Lajunen on 13. hyökkääjä. Sama koostumus.

Panokset illalla ovat kovat. Lohkovoitolla varmistaa sen, että puolivälieräpeli tulee olemaan Pietarissa. Tappiolla on vielä epävarmaa, että pelaako kyseinen joukkue Pietarissa vai lähteekö se kohtaamaan Venäjän Moskovaan.

– Eilen illalla ollaan kaikki käsitelty. Kaikki tietävät mitä tässä tapahtuu.

– Ei me olla sinne menossa, Jalonen sanoi viitaten huomiseen.

Jalonen meinasi tällä sitä, ettei Leijonat aio lähteä huomenna matkustamaan Moskovaan, vaan on päättäväisesti menossa kohti voittoa. Silloin Moskovaan siirtyminen tapahtuisi perjantaina.

– Me eletään tätä päivää. Ymmärrän, että teidän työ on spekuloida ja rakentaa niitä skenaarioita, että mitä jos, mutta me eletään tätä päivää ja tässä hetkessä. Tämän päivän peli ratkaisee ja sitten ratkeaa.

Jalonen on hyvin luottavaisena siitä, missä joukkue tällä hetkellä menee ja miten valmis se on illan Kanada-otteluun.

– Oon mä tyytyväinen tähän pakettiin. Ollaan kasvettu tässä viikkojen aikana. Nyt on se aika, milloin mitataan niitä tuloksia ulos sieltä.

Kanada-haaste on joka tapauksessa kova.

– Tiedetään miten he pelaavat ja mistä he ovat tehneet maalinsa. He ovat vahvoja päätypelissä ja he ovat nopea joukkue. Jenkkien tyylinen joukkue, nopeasti lähtevät liikenteeseen. Meidän pitää saada ne meidän omat pelilliset asiat laitettua siihen mukaan. Meidän pitää luottaa omaan tekemiseen. Se peli on hyvällä tasolla ja ollaan poikien kanssa puhuttu siitä, että nyt on aika pelata vaistoilla. Sitä kautta nauttia siitä pelistä.

Kanada tarjoaa tyypilliseen tapaan kovaa painetta. Siinä korostuu..

– Tiivis viisikko edelleen. Ollaan sitä saatu tiiviimmäksi ja tiiviimmäksi ihan niin puolustus- kuin hyökkäyspelissä. Ei me lähdetä mitään muuttamaan. Tiedetään se Kanadan mailapaine ja heidän karvaus. Pitää vain tiiviinä olla lähellä toisia ja sitten päästä hyökkäämään.

Leijonien ja Kanadan välinen ottelu alkaa kello 20.15.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen

Kertoimet (Expekt)
Kanada – Suomi, tiistai 17.5. klo 20.15
1,70 – 4,55 – 3,80