© Kuva: Pekka Mäntylä

Liigalta varmistus: kaikki 15 seuraa saivat linsenssit ensi kaudelle

Liigalta on tullut varmistus siitä, että kaikki 15 seuraa ovat saaneet lisenssit ensi kaudelle.

Tiistaina nousi kohu siitä, kun Ilta-Sanomat uutisoi Ilveksen jääneen vielä ilman lisenssiä. Seuralta kaivattiin lisätietoja.

Eri kriteerialueiden huolellisen arvioinnin jälkeen lisenssitoimikunta on kuitenkin hyväksynyt nyt kaikkien 15 seuran liigalisenssihakemukset.

– Liigaan luotu lisenssijärjestelmä edellyttää osallistuvien seurojen täyttävän erilaiset olosuhteisiin, yleisöpalveluihin ja yhtiön talouteen asetetut kriteerit. Jokainen liigaseura hakee kausittain uutta lisenssiä. Sen jälkeen lisenssitoimikunta tutustuu hakemuksiin ja harkintansa mukaan pyytää seuroilta tarkennuksia, lisenssitoimikunnan puheenjohtaja Tommi Virkkunen kertoo tiedotteessa.

Näin tuleva liigakausi pelataan normaalisti 15 joukkueen voimin.

– Tulevan kauden Liigaa on jo hyvän aikaa valmisteltu 15 joukkueen sarjana. Olen tyytyväinen, että lisenssitoimikunta sai vaativan prosessin valmiiksi. Eri liigapaikkakunnilla ja myös koko Liigan osalta tulemme näkemään hienoja, uusia teemoja ottelutapahtumissa. Erityisellä mielenkiinnolla odotan joulukuussa Tampereella järjestettävää Ulkojäät 2016 -tapahtumaa, Jääkiekon SM-liiga Oy:n toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kommentoi.

Alunperin Liigaa oli suunniteltu ensi kaudelle jopa 16 joukkueen kokoiseksi. Blues kuitenkin ajautui konkurssiin, eikä se täten ole mukana.

Viime kauteen verrattuna uutena joukkueena mukana on Jukurit.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!