© Kuva: Ilari Isotalo

Leijonat muuttanut kuvioita tälle keväälle – ”Olisi tyhmää jos ei tekisi asioita paremmin”

PIETARI. Leijonat on kulkenut alkulohkossa voitosta voittoon, sillä kuudesta ottelusta se on ottanut kuusi voittoa ja ylipäätänsä täydet pisteet.

Eikä sillä ole ollut todella isoja vaikeuksia oikeastaan missään ottelussa.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen onkin varsin levollisella mielellä.

– On itseasiassa ollut koko kisojen ajan levollinen olo. Edelleenkin pyritään tekemään asioita paremmin. Mutta mikä parasta, niin se Kanada-peli on tähän alkulohkoon se viimeinen peli. Se on hyvä niin, Jalonen sanoo jo tiistaina häämöttävästä alkulohkon päätöksestä SuomiKiekko-sivustolle.

Tällä viikolla Leijonilla oli hieman toisenlainen rytmi, sillä väliin mahtui muun muassa kaksi välipäivää peräkkäin.

Sen lisäksi pelejä on ollut Unkaria ja Ranskaa vastaan. Sunnuntain Slovakia-peli oli lähtökohtaisesti hieman kovempi haaste, mutta senkin Leijonat selvitti varsin jämäkästi.

Ylipäätänsä kaiken keskellä Jalosen mukaan asioita on tehty hyvin.

– Onhan tässä ollut vähän kaikenlaisia pelejä, mutta ollaan tarvittu niitä, että ollaan tässä tilanteessa. Ollaan noita tilanteita käsitelty joukkueen kanssa ja ollaan niitä parannettu. Nyt ollaan tässä tilanteessa.

– Ollaan hyvin saatu kerättyä energiaa tuossa, eikä olla turhaan sitä kulutettu. Ei turhiin tappoihin, mitä olisi voinut ottaa. Ei turhiin palavereihin. Ollaan otettu happea. Ei ole tarvinnut aina bussilla mennä. Voi kävellä harjoituksiin, voi kävellä kaupungille syömään. Se on ollut sellaista energian keruuta, eikä olla kulutettu sitä ylimääräiseen. Vaimojen käynti toi varmasti myös lisää energiaa joukkueelle. Ja nythän sitä tarvitaan.

Jalonen myöntääkin, että Leijonat on tehnyt asioita erillä tavalla nyt kuin viime keväänä Tshekissä. Ja tällä viitataan nimenomaan kaukalon ulkopuolella vietettävään aikaan.

– Kyllä me ollaan puhuttu siitä. Joukkueella pitää olla tilaa, että voivat olla rauhassa. Ei me nyt viime vuonnakaan työnnetty, mutta tänä vuonna ollaan onnistuttu tuossa varmasti paremmin.

– Olisihan se tyhmää, jos ei pyrkisi tekemään asioita paremmin mitä viime vuonna, Jalonen taustoittaa.

Tiistaina Leijonien alkulohko huipentuu Kanada-otteluun. Sitäkin varten Leijonat sai Slovakia-ottelusta hyvän suorituksen, erityisesti nelosketjun kannalta, mikä oli laitettu uusiksi kyseistä kamppailua ajatellen (lue lisää).

– Löydettiin tuo nelosketju ja jos ei mitään sairastumisia sun muita tule, niin mennään tuolla ketjulla Kanadaa vastaan, Jalonen vahvisti.

Tällä hetkellä ainut pieni kysymysmerkki on se, että onko puolustaja Anssi Salmela pelikunnossa silloin.

– Parempaan suuntaan menee, mutta ei ole ihan kuitenkaan vielä helpottunut, Jalonen aprikoi.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen