© Kuva: Getty Images

Leijonat eteni MM-välieriin – Mikael Granlund iski kaksi maalia!

Leijonat eteni torstaina MM-välieriin kaatamalla Tanskan maalein 5-1.

Leijonat onnistui siirtymään puolivälieräottelussa Tanskaa vastaan ensimmäisenä johtoon. Asialla oli Mikael Granlund, joka kisutteli näyttävän maalin. Granlund harhautti suunnanmuutoksella Tanskan pakkia ja ampui nopeasti perään. Tanskalla oli ollut paikkoja ennen Granlundin maalia, mutta ne Leijonat selvitti.

Toisessa erässä Jarno Koskiranta vei Leijonat onnekkaasti johtoon tanskalaispakin avustuksella. Tanska kavensi sitten 1-2:een Mikko Rantasen jäähyillessä. Tanska sai maksaa kovaa hintaa siitä, kun se antoi liikaa tilaa Leijonien superlupaukselle Patrik Laineelle. Laine sai toisen erän loppuhetkillä kiekon siniviivalla, nousi lähemmäs ja täräytti tiukalla ranteella kiekon pönttöön. Näin Leijonat pääsi 3-1-johtoasemasta toiselle erätauolle torstain puolivälieräottelussa.

Kolmas erä oli varsin vauhdikas ja tapahtumia riitti molempiin päihin. Jussi Jokinen punnersi Leijonien neljännen osuman ja Granlund teki toisen maalinsa ottelun lopussa.

Suomen välierä pelataan lauantaina. Vastaan tulee voittaja ottelusta Venäjä-Saksa.